2022-05-27

Британські медики консультують у студмістечку політехніки

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з квітня співпрацює з недержавною англійською благодійною організацією Uk-Med, яка надає медичні послуги в країнах, мешканці яких перебувають у складній геополітичній та економічній ситуації. Виїзна бригада медичних працівників організації Uk-Med консультує за графіком всіх охочих мешканців району та переселенців.

Британські медики консультують у студмістечку політехніки

На  території студентського містечка   Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та в Полтавському фаховому коледжі нафти і газу щотижня майже два місяці працюють команди англійських лікарів Uk-Med, які допомагають розвантажити сімейних лікарів і консультують мешканців Полтави, зокрема переселенців. Спеціальну програму співпраці підтримує Міністерство охорони здоров’я України.

Медична сестра Абі та сімейна лікарка Емілі майже півтора місяці тому прибули до України і змінили команду своїх колег. В Об’єднаному королівстві вони працюють в лікарнях Північної Англії, але мають досвід роботи в Сомалі, Сирії, Судані і на Шрі-Ланці.

«Буває, що вдень багато пацієнтів, буває зміна, коли навпаки. Звертаються з найрізноманітнішими проблемами, в основному з хронічними захворюванням. Дуже помітна головна проблема регіону – серцево-судинні захворювання. Дуже добре, що українці мають гарний доступ до медичних послуг, ми відзначаємо професіоналізм українських колег», —  зазначила лікарка Емілі.

Медсестра Абі в захваті від України, зокрема від Полтави, і хотіла б наступного разу помандрувати як туристка, відвідати цікаві місця.

Нагадаємо, для переселенців, яких прихистила Полтавська політехніка, світова гуманітарна організація World Central Kitchen доставляє гарячі обіди.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»