2022-05-09

Гуманітарна організація World Central Kitchen і полтавські виробники натуральних продуктів доставляють обіди для переселенців

Для переселенців, яких прихистила Полтавська політехніка, у травні організована доставка безкоштовних гарячих обідів від світової гуманітарної організації World Central Kitchen, яка стала партнером компанії «Віталфуд». Полтавська компанія щодня готує сотні порцій свіжих страв, а Полтавський обласний Республіканський (Громадянський) штаб солідарності сприяє логістиці якісного харчування.

Гуманітарна організація World Central Kitchen і полтавські виробники натуральних продуктів доставляють обіди для переселенців

Адміністрація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» всіляко сприяє створенню комфортних умов для внутрішньо переміщених осіб. Нещодавно благодійники передали ковдри для гуртожитків, де мешкають переселенці, а університет організував прийом фахівців органів соцзахисту для ВПО. Нині започаткована співпраця з  World Central Kitchen – найбільшою у світі організацією, яка допомагає харчуванням людям, постраждалим від війн, стихійних лих, пандемій та у інших складних ситуаціях, заснована шеф-кухарем знаменитостей Хосе Андресом. Він понад 10 років годує людей у гарячих точках.

З першого дня війни WCK працювала на кордоні України та Польщі для допомоги біженцям, готуючи понад 200 тисяч порцій їжі на добу. Зараз діяльність масштабована на кілька областей і у Полтаві приготуванням їжі займається виробник натуральних продуктів. Волонтери з Республіканського (Громадянського) штабу солідарності організували партнерство, допомагають у роботі з людьми, які постраждали від війни і потребують підтримки і забезпечують логістику якісного харчування.

«Від самого початку повномасштабної війни на своєму виробництві, власними силами та коштом готуємо гарячі обіди для тероборони, армії, волонтерів і, зараз уже, – для вимушених переселенців також. Щодня готуємо порції по-домашньому смачних та свіжих, гарячих страв. Це обов'язково перше – борщ, чи супи. Друге – каша чи картопля, у будь-якому випадку з м'ясом. Усі інгредієнти свіжі, закуповуються щодня у місцевих виробників. Завдяки  фінансовій підтримці WCK вдалося збільшити кількість порцій і, відповідно, ще більше допомагати людям, які потребують безкоштовного харчування. Спільними зусиллями можна долати будь-які перешкоди!» – прокоментували в компанії «Віталфуд» (виробники натурального морозива ТМ «Вітал», «Скандал» та напівфабрикатів «Гуд Шеф»).

Нагадаємо, бізнес-партнери Полтавської політехніки надають гуманітарну допомогу, а в університеті з перших днів війни було організовано безкоштовне гаряче харчування для мешканців студмістечка, а згодом і переселенців.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»