2024-05-12

Черлідери політехніки вибороли нагороди Чемпіонату України серед школярів та студентів

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вибороли нагороди Чемпіонату України з черлідингу серед школярів та студентів, що пройшов у місті Львові. Найкращі спортсмени представлятимуть Україну на змаганнях Чемпіонату Європи, що пройде влітку у норвезькому місті Осло.

Черлідери політехніки вибороли нагороди Чемпіонату України серед школярів та студентів

У період з 10 по 12 травня 2024 року у місті Львові на базі спортивного клубу «Боско – Арена» пройшли змагання Чемпіонату України з черлідингу серед школярів та студентів. За першість та комплекти почесних нагород змагалося понад 1500 представників 53 спортивних клубів з 14 регіонів нашої країни та міста Києва. За словами організаторів, Чемпіонат України став генеральною репетицією перед ХІІ Чемпіонатом Європи, який в червні 2024 року відбудеться у норвезькому місті Осло.

Упродовж трьох насичених днів члени високопрофесійної суддівської колегії визначали переможців та призерів у номінаціях – «хіп-хоп команда», «хіп-хоп квартет», «хіп-хоп дует», «джаз-команда», «джаз-дует», «джаз – квартет» та «груповий стант». За результатами змагань найкращі черлідери України у складі національної збірної виступлять на престижному спортивному турнірі в місті Осло.

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно виступили на Чемпіонаті України з черлідингу серед школярів та студентів, додавши до скарбнички нагород ще кілька медалей:

  • І місце - «хіп-хоп квартет» (Шумейко Данило, студент групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІІ місце – «хіп-хоп квартет» (Голуб Анастасія, студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту);
  • І місце - «джаз-команда» (Сорокіна Єлизавета, студентка групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту) у складі Збірної України, яка представлятиме країну в категорії JUNIOR JAZZ на чемпіонаті Європи влітку 2024 року у норвезькому місті Осло.

Тренує спортсменів майстер спорту України з черлідингу, кандидатка наук з фізичного виховання, доцентка кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки Тетяна Синиця.

Вітаємо спортсменів та їхню наставницю з успішним виступом та феєричною перемогою на престижних змаганнях! Пишаємося, бажаємо спортивного ентузіазму, натхнення та нових вагомих здобутків у підкоренні спортивних вершин!

Нещодавно на базі політехніки відбувся Відкритий турнір з воркауту «Workout Tournament», захисники виграли благодійний Чемпіонат України зі спортивного більярду серед науково-педагогічних працівників ЗВО, а студенти та випускники університету стали переможцями Чемпіонату Європи з параплавання.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»