2024-04-29

Кубок Дмитра Білозерова: захисники виграли благодійний Чемпіонат України зі спортивного більярду серед науково-педагогічних працівників ЗВО

До п’ятої річниці Клубу спортивного більярду Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся благодійний Чемпіонат України зі спортивного більярду «Динамічна піраміда» серед науково-педагогічних працівників ЗВО на Кубок Дмитра Білозерова. Представники семи закладів вищої освіти України підтримали ЗСУ та позмагалися за першість у всеукраїнському рейтингу.

Кубок Дмитра Білозерова: захисники виграли благодійний Чемпіонат України зі спортивного більярду серед науково-педагогічних працівників ЗВО

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» реалізовує урядовий експериментальний проєкт, ініційований Міністерством освіти і науки та Міністерством у справах ветеранів України, який передбачає використання різноманітних засобів, включаючи освітні програми, спортивні заходи та реабілітаційні послуги, для сприяння ефективному переходу ветеранів війни до цивільного життя.

У Полтавській політехніці уже пʼять років діє унікальний клуб спортивного більярду, на базі якого проводяться всеукраїнські змагання.

27-28 квітня у клубі спортивного більярду Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до річниці відкриття зібралась науково-педагогічна еліта – учасники благодійного особисто-командного Чемпіонату України зі спортивного більярду «Динамічна піраміда» серед науково-педагогічних працівників ЗВО на Кубок Дмитра Білозерова.

У турнірі взяли участь 16 спортсменів з 7 закладів вищої освіти України. Серед цьогорічних учасників були науковці Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, учасники бойових дій — Михайло Боднар та Андрій Ковальчук. Спортсмени прибули з фронту у відпустку.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Окрім кубків та нагород особливими відзнаками турніру були памʼятні знаки, відлиті з латунних гільз артилерійських снарядів, якими звільняється українська земля.

На урочистому відкритті змагань спортсменів привітали почесні гості – заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Василенко, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії зі спортивного більярду, Почесний професор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат педагогічних наук, професор Олександр Безносюк, майстер спорту України міжнародного класу зі спортивного більярду, дворазовий чемпіон світу, магістрант факультету фізичної культури та спорту Дмитро Білозеров.

«Мені надзвичайно приємно, що протягом п’яти років ми регулярно зустрічаємося у стінах Полтавської політехніки та проводимо такі чудові турніри.

Цього року виповнилося п’ять років з дня відкриття клубу, який для багатьох вже став рідним, Олександр Олексійович Безносюк став почесним професором університету і збирає вас у Полтаві на базі нашого університету, де ми отримуємо задоволення від спілкування та перемог.

Сьогодні у ці непрості для нашої країни часи, ми продовжуємо займатися улюбленим видом спорту і безумовно дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити ці змагання. Слава Україні!», – привітав присутніх очільник університету Володимир Онищенко.

«Надзвичайно важливо, щоб наші захисники поверталися не просто до цивільного життя, а й до своїх захоплень, отримували задоволення від занять улюбленою справою. Подібні змагання дозволяють поєднувати реабілітацію і підтримку тих, хто зараз виборює можливість для занять спортом, наукою, освітою. Почесно зіграти з героями, які займаються цим видом спорту. Дякую науково-педагогічній спільноті за популяризацію спорту і підтримку ЗСУ», – зазначив заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Василенко.

«Змагання є не лише всеукраїнськими, а й мають благодійну мету. За два роки наша асоціація окрім проведення спортивних змагань з більярду вже зібрала понад 700 тисяч гривень для Збройних Сил України. І сьогодні ваші внески вже відправлено на потреби захисників. Ми робимо все необхідне для допомоги їм.

Наша асоціація проводить змагання під патронатом Міністерства освіти і науки України, тому я хочу передати вітання від голови комітету фізичного виховання та спорту МОН України Вадима Стеценка», – наголосив Олександр Безносюк.

Подякою Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за розвиток більярдного спорту серед школярів, студентів, науково-педагогічних працівників в закладах вищої освіти України та з нагоди 5-ї річниці Більярдного клубу «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджений ректор Володимир Онищенко.

Також захисники вручили ректору прапор 85-го окремого батальйону територіальної оборони, який передано Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки, а також подяку науковій еліті більярдного спорту України.

Майстер спорту України міжнародного класу зі спортивного більярду, дворазовий чемпіон світу Дмитро Білозеров — студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», також нагороджений Подякою Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за допомогу в організації благодійних змагань з більярдного спорту на підтримку ЗСУ. Бійці 85-го окремого батальйону ТрО передали спортсмену прапор з памʼятними підписами.

За результатами змагань переможцями Чемпіонату України зі спортивного більярду «Динамічна піраміда» на Кубок Дмитра Білозерова стали:

Командний залік

I місце – команда Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академія ім. Тараса Шевченка (Боднар Михайло, Кондратюк Віталій, Ковальчук Андрій).

II місце – команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (Коваленко Анастасія, Кропивницький Сергій, Акопян Мкртіч, Лазарєв Дмитро, Скрильник Андрій, Йопа Тетяна)

III місце – команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Ворона Віталій, Міхно Олексій, Демянюк Олексій)

Особистий залік

I місце – Анастасія Коваленко (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»)

II місце – Андрій Майснер (Національний авіаційний університет)

III місце – Віталій Ворона (Київський національний університет імені Тараса Шевченка) та Андрій Ковальчук (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка)

Зібрані кошти від проведення змагань науковців-більярдистів передані волонтеру Олександру Гуденку на потреби захисників.

Раніше переможець Кубку України зі спортивного більярду Дмитро Білозеров передав призові на потреби ЗСУ, спортсмени політехніки стали чемпіонами України зі спортивного більярду, а університет очолив рейтинг ЗВО України, на базі університету визначили переможців Відкритого Чемпіонату Полтавської області з козацького двобою, відбулися змагання Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги.

Нагадуємо, на базі Клубу спортивного більярду політехніки тренування проводить заслужений майстер спорту, чемпіонка України Анастасія Коваленко.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»