2024-04-14

Відбулися змагання Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги. За першість у турнірі змагалися спортсмени з Полтави, Хмельницького, Кропивницького, Харкова, Кривого Рогу, Києва, Миколаєва, Андріївки Львівської області, які продемонстрували відмінну фізичну форму та жагу до перемоги.

Відбулися змагання Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки Управління у справах молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації та всебічного сприяння керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора університету, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка відбулися змагання Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги. Головний суддя змагань – директор Клубного чемпіонату України, суддя національної категорії Сергій Лімонов.

У змаганнях взяли участь спортсмени восьми команд з Полтави, Хмельницького, Кропивницького, Харкова, Кривого Рогу, Києва, Миколаєва, Андріївки Львівської області, які у супроводі представників суддівської колегії долучилися до урочистостей з нагоди відкриття Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги.

Традиційно змагання розпочалися з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та вшанування Хвилиною мовчання полеглих захисників та захисниць України, які поклали своє життя у боротьбі за незалежність молодої європейської держави, а також постраждалих внаслідок російської агресії мирних жителів.

У церемонії відкриття Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги взяли участь почесні гості - ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, кандидат у майстри спорту України з настільного тенісу, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, заступниця начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, директор Клубного чемпіонату України, суддя національної категорії, головний суддя змагань Сергій Лімонов та голова Спортивного клубу Полтавської політехніки Нікіта Соловей, які привітали учасників та побажали феєричних спортивних перемог у протистояннях з досвідченими суперниками.

«Шановні учасники змагань, щиро раді вітати вас у надсучасній спортивній залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Надзвичайно приємно, що Полтавська політехніка вже традиційно стає майданчиком для проведення одного з турів Клубного чемпіонату з настільного тенісу, адже в університеті створені комфортні умови аби кожен з вас максимально зреалізував свої спортивні прагнення.

Безумовно, хочу щиро подякувати головному судді змагань Сергію Анатолійовичу Лімонову за багаторічну співпрацю з нашим університетом, а також Управлінню молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації за всебічну підтримку наших спортивних ініціатив. Щиро вдячні Збройним Силам України, що попри війну ми маємо можливість проводити змагання, займаючись спортом та працюючи на благо рідної країни. Зичу усім учасникам перемоги! Слава Україні!», - привітав спортсменів очільник Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

До вітальних слів також долучилися заступниця начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська та директор Клубного чемпіонату України, суддя національної категорії, головний суддя змагань Сергій Лімонов, які побажали учасникам міцного здоров’я, спортивного ентузіазму, впевненого руху вперед у досягненні нових феєричних перемог.

Упродовж трьох насичених днів учасники Клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги продемонстрували відмінну фізичну форму та результати наполегливих тренувань під час ігор з суперниками, а глядачі активно підтримували виступи улюблених спортсменів.

За результатами змагань другого туру Вищої ліги Клубного чемпіонату України переможницею стала команда «ОМІС» з міста Харкова, на другому місці команда «Торнадо», завершує трійку лідерів команда «МакДідух» (село Андріївка Львівської області).

За підсумками двох зіграних турів команда Полтавської політехніки посіла третє місце. За команду університету відіграли Олександр Шкурупій, Євген Письменний, Костянтин Мороз та Андрій Виноградов.

Загалом у Клубному чемпіонаті України з настільного тенісу командам залишилося відіграти третій тур, про дату та час проведення якого буде повідомлено пізніше.

Нещодавно студент політехніки став золотим призером Чемпіонату Швейцарії з кіокушин карате WKB, у Полтавській політехніці відбувся спортивний Всеукраїнський флешмоб «White card» («Біла картка»), у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу, студентки політехніки вибороли першість Чемпіонату України з армреслінгу серед юніорів, молоді та дорослих.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»