2024-04-06

У Полтавській політехніці відбувся спортивний Всеукраїнський флешмоб «White card» («Біла картка»)

Студенти факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки підтримали Всеукраїнський флешмоб «White card» до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру. За плідну співпрацю та партнерство у впровадженні концепції «Спорт заради розвитку» в Україні та активну участь у різноманітних заходах Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджений золотою відзнакою «Заклад-партнер» Української федерації «Спорт заради розвитку».

У Полтавській політехніці відбувся спортивний Всеукраїнський флешмоб «White card» («Біла картка»)

Студенти факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки долучилися до Всеукраїнського флешмобу «White card», присвяченого Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру. Найактивніші спортсмени і спортсменки, члени спортивних секцій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» показали спортивні здібності і «білу картку» в ім'я миру і спокою у всьому світі.

«Ми як прогресивний університет популяризуємо спортивні рухи серед сучасної молоді і всебічно опікуємося розвитком учнівського спорту. Як багатопрофільний класичний університет пишаємося новою генерацією чемпіонів, переможців та призерів престижних спортивних турнірів, спортивних зірок, які навчаються у нас. І охоче підтримуємо різноманітні оздоровчі активності та спортивні ініціативи.

Спорт має надзвичайну силу для того, щоб об’єднувати людей навколо миру, дружби й розвитку. Переконаний, що саме за активною, освіченою, спортивною і патріотичною молоддю – перемога і майбутнє повоєнної України! Слава Україні!» – наголосив керівник Студентської спортивної спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, в.о. ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Загалом участь у флешмобі взяли понад 200 тисяч учасників з закладів дошкільної освіти, загальної середньої та позашкільної освіти, професійної, фахової передвищої та вищої освіти всієї України.

За плідну співпрацю та партнерство у впровадженні концепції «Спорт заради розвитку» в Україні та активну участь у різноманітних заходах Українська федерація «Спорт заради розвитку» нагородив Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» золотою відзнакою «Заклад-партнер».

Нагадаємо, 6 квітня у світі відзначили Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру (International Day of Sport for Development and Peace). Цей день обраний не випадково. Саме 6 квітня 1894 року в Афінах розпочалися І Олімпійські ігри. 23 серпня 2013 року Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, якою зазначалося, що «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука загального процвітання й добробуту».

Спорт на благо миру та розвитку це ключове формулювання цієї міжнародної події, що підкреслює важливість і необхідність цього виду загальнолюдської діяльності для суспільства, держави, урядових і неурядових організацій. Україна щороку долучається до відзначення цього свята.

Учасники флешмобу можуть опублікувати в соціальних мережах власний допис чи запостити оригінальну світлину з додаванням хештегів: #WhiteCard #УФСЗР #Спорт_заради_розвитку #sport_for_development # BeyondSport #peace #sport.

Нагадаємо, Полтавська політехніка увійшла до п’ятірки університетів, які реалізовуватимуть урядовий експериментальний проєкт для ветеранів.

Нещодавно 28 студентів та учнів Полтавщини стали амбасадорами Ґендерного центру Полтавської політехніки, на базі Клубу спортивного більярду політехніки тренування проводить Заслужений майстер спорту, чемпіонка України Анастасія Коваленко, другокурсник ФФКС Павло Коробов став чемпіоном України з козацького двобою, студенти політехніки стали переможцями і призерами XX Чемпіонату України з черліденгу,  срібними призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів закладів вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»