2024-03-17

Студенти політехніки стали переможцями і призерами XX Чемпіонату України з черліденгу

Команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кодратюка» з черлідингу виборола нагороди XX Чемпіонату України, що проходив на базі спортивного клубу «Боско-Арена» у місті Львові. Спортсмени Полтавської політехніки Анастасія Голуб, Анастасія Миргород, Данило Шумейко стали найкращими у номінаціях «хіп-хоп команда», «хіп-хоп квартет», а Єлизавета Сорокіна та Данило Марін вибороли срібні та бронзові медалі у номінаціях «джаз-соло», «джаз-квартет», «дует груповий стант».

Студенти політехніки стали переможцями і призерами XX Чемпіонату України з черліденгу

Упродовж 16 – 17 березня 2024 року у місті Львові на базі спортивного клубу «Боско – Арена» пройшли змагання ювілейного XX Чемпіонату України з черліденгу.

За першість та комплекти почесних нагород змагалося понад 1800 спортсменів з 50 клубів та 15 регіонів нашої країни – міста Києва, Боярки, Вишневого, Полтави, Опішні, Решетилівки, Покровська, Дніпра, Камʼянського, Павлограда, Одеси, Харкова, Сум, Кропивницького, Рівного, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя, Ужгорода та Запоріжжя.

Упродовж двох насичених днів члени високопрофесійної суддівської колегії визначали переможців та призерів у номінаціях – «хіп-хоп команда», «хіп-хоп квартет», «хіп-хоп дует», «джаз-команда», «джаз-дует», «джаз – соло», «джаз – квартет», «груповий стант».

Черлідери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно виступили на змаганнях XX Чемпіонату України та вибороли комплект нагород престижних спортивних змагань:

  • І місце – «хіп-хоп команда» (Анастасія Голуб, студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту, Анастасія Миргород, студентка групи 101 - ЕР Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права);
  • І місце – «хіп-хоп квартет» (Данило Шумейко, студент групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІ місце – «джаз – соло» (Єлизавета Сорокіна, студентка групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІІ місце - «джаз – квартет» (Єлизавета Сорокіна, студентка групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІІ місце – «дует груповий стант» (Данило Марін, студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту).

Тренує спортсменів майстер спорту України з черлідингу, кандидатка наук з фізичного виховання, доцентка кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки Тетяна Синиця.

Вітаємо спортсменів та їхню наставницю з успішним виступом та феєричною перемогою на престижних змаганнях! Пишаємося, бажаємо спортивного ентузіазму, натхнення та нових вагомих здобутків у підкоренні спортивних вершин!

Нагадаємо, спортсмени Полтавської політехніки вибороли повний комплект нагород XVIII Кубку України з черлідингу та успішно дебютували на Чемпіонаті Європи, що відбувся в Італії.

Нещодавно майбутні хореографи відвідали майстер-клас з бразильської самби від відомої наставниці зі спортивних танців Олени Рагуліної, а переможець «Танцюють всі-3» Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів-хореографів політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»