2023-12-04

Спортсмени Полтавської політехніки вибороли повний комплект нагород XVIII Кубку України з черлідингу

Команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кодратюка» з черлідингу виборола повний комплект нагород XVIII Кубку України, що проходив на базі спортивного клубу «Боско-Арена» у місті Львові. Спортсмени Полтавської політехніки стали найкращими у номінаціях «хіп-хоп команда», «хіп-хоп квартет» та «хіп-хоп дует», а студентки Сорокіна Єлизавета, Звагольська Ксенія, Саєнко Юлія вибороли срібні та бронзові медалі у номінаціях «джаз-квартет», «джаз-команда» та «груповий стант».

Спортсмени Полтавської політехніки вибороли повний комплект нагород XVIII Кубку України з черлідингу

Упродовж 1-3 грудня 2023 року у місті Львові на базі спортивного клубу «Боско – Арена» пройшли змагання XVIII Кубку України з черлідингу. За першість змагалося понад 1800 спортсменів з 15 регіонів нашої країни – міста Києва, Київської, Донецької, Дніпропетровської, Івано – Франківської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Закарпатської та Чернівецької областей. У змаганнях також взяли участь переможці Чемпіонату і Кубку світу, переможці Чемпіонату Європи 2023 року.

Упродовж трьох насичених днів члени високопрофесійної суддівської колегії визначали переможців та призерів у номінаціях – «хіп-хоп команда», «хіп-хоп квартет», «хіп-хоп дует», «джаз-команда», «джаз-дует», «джаз – квартет» та «груповий стант». Оцінювали змагання XVIII Кубку України з черлідингу найкращі українські арбітри, серед яких – 11 суддів міжнародної та 2 судді національної категорії.

За підсумками змагань визначили кандидатів до юнацької, молодіжної і національної збірної команди України, які представлятимуть нашу країну на престижних міжнародних турнірах – Чемпіонатах світу та Європи, Кубку світу, етапах Ліги Європи та Кубку Америки.

Черлідери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно виступили на змаганнях XVIII Кубку України та вибороли повний комплект нагород престижних спортивних змагань:

  • І місце – «хіп-хоп команда» (Голуб Анастасія, студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту, Шумейко Данило, студент групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту);
  • І місце – «хіп-хоп квартет» (Шумейко Данило, студент групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту);
  • І місце – «хіп-хоп дует» (Шумейко Данило, студент групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІ місце – «джаз – квартет» (Сорокіна Єлизавета,студентка групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІІ місце – «джаз - команда» (Сорокіна Єлизавета, студентка групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту, Звагольська Ксенія, студентка групи 102-ФС факультету фізичної культури та спорту);
  • ІІІ місце – «груповий стант» (Саєнко Юлія, студентка групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту).

Тренує спортсменів майстер спорту України з черлідингу, кандидатка наук з фізичного виховання, доцентка кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки Тетяна Синиця.

Вітаємо спортсменів та їхню наставницю з успішним виступом та феєричною перемогою на престижних змаганнях! Пишаємося, бажаємо спортивного ентузіазму, натхнення та нових вагомих здобутків у підкоренні спортивних вершин!

Нагадаємо, черлідерки Полтавської політехніки успішно дебютували на Чемпіонаті Європи, що відбувся в Італії.

Нещодавно у політехніці відбулася зустріч з випускницею – спортсменкою-триатлоністкою Катериною Федоровою, викладачка та студент політехніки стали чемпіонами України зі спортивного більярду «Вільна піраміда», а магістрантка ФФКС Дарія Головко стала бронзовою призеркою Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»