2024-03-24

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових категорій. Спортсмени продемонстрували відмінні фізичні результати та жагу до перемоги на шляху до підкорення нових спортивних вершин.

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових категорій. Вже традиційно багатопрофільний класичний університет нашої країни виступає масштабним майданчиком для проведення подібних спортивних івентів, а високі досягнення студентів-учасників секції пауерліфтингу Полтавської політехніки відзначаються низкою феєричних перемог на європейських та світових спортивних аренах.

Спортивний івент провели під егідою Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації за всебічної підтримки керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка. Активними учасниками заходу стали 120 спортсменів з Полтави, Лохвиці, Нових Санжар, Гадяча, Горішніх Плавнів, Решетилівки, Кобеляк, Попівки, Кременчука, які змагалися за першість у різних вікових категоріях.

Змагання розпочали з традиційного рівняння під звуки Гімну на державний синьо – жовтий стяг та вшанування Хвилиною мовчання захисників та захисниць України, цивільних жителів, загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни.

У церемонії відкриття змагань Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових категорій взяли участь почесні гості - ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, заступниця начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент Федерації пауерліфтингу Полтавської області, начальниця Полтавського відділення Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, майстер спорту України міжнародного класу, суддя міжнародної категорії, кандидатка наук з фізичного виховання та спорту Юлія Гордієнко, які привітали майбутню спортивну еліту нашої країни та побажали вагомих особистих здобутків на шляху підкорення нових вершин спортивного Олімпу.

«Щиро раді вітати учасників Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових категорій у стінах багатопрофільного класичного університету - Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Від усього серця вітаючи майбутню спортивну еліту нашої країни, вкотре повторю вже добре відому тезу, що спорт в житті кожного відіграє значну роль, формуючи незламну силу волі, характер, жагу до перемоги, відчуття справедливості і чесності.

Бажаю усім спортсменам реалізувати свої плани та найамбітніші задуми у підкоренні нових вершин. Ваша сила в чіткому усвідомленні себе українцями, в тому, що саме ви є світлим майбутнім нашої молодої європейської держави, готовим відбудовувати нашу повоєнну Україну. Слава Збройним Силам України! Слава Україні! Героям слава!», - привітав учасників ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Під час змагань учасники продемонстрували відмінну фізичну форму та величезну жагу до перемоги. Головний суддя змагань - суддя міжнародної категорії з пауерліфтингу, майстер спорту України міжнародного класу, неодноразова призерка Європи та чемпіонка світу Оксана Гордієнко.

За результатами змагань в абсолютному заліку переможцями стали:

  • серед чоловіків:

І місце – Анатолій Немудрий (Полтава);

ІІ місце – Юрій Чернявський (Кобеляки);

ІІІ місце – Сергій Гармаш (Полтава);

  • серед жінок:

І місце – Наталія Іванькова (Полтава);

ІІ місце – Оксана Горбенко (Горішні Плавні);

ІІІ місце – Дарія Головко (Полтава).

Переможці та призери змагань нагороджені грамотами та медалями.

Нагадаємо, нещодавно на базі політехніки пройшли змагання Чемпіонату ДЮСШ імені О. Бутовського з таеквондо ІТФ.

Раніше студентки політехніки вибороли першість Чемпіонату України з армреслінгу серед юніорів, молоді та дорослих, спортсмени політехніки стали переможцями і призерами XX Чемпіонату України з черліденгу, а другокурсник ФФКС Павло Коробов став чемпіоном України з козацького двобою.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»