2021-03-15

Черлідерки політехніки вдруге стали призерками Чемпіонату України

Студентки Полтавської політехніки – Ксенія Коломієць, Юлія Радченко, Юлія Тиберца, Юлія Саєнко та Єлизавета Нікуліна стали золотими призерками XVII чемпіонату України з черлідингу.

Черлідерки політехніки вдруге стали призерками Чемпіонату України

На базі запорізького Палацу спорту «Юність» 9-10 березня відбулися змагання XVII Чемпіонату України з черлідингу. За комплекти нагород у категоріях «чирлідинг» (групові комбінації) та «черденс» (хіп-хоп, данс) змагалися спортсмени, що представляли 52 спортивні клуби з одинадцяти областей України. Через карантинні обмеження змагання провели лише серед дорослих учасників. Виступи команд-учасниць відбувалися без глядачів та уболівальників, з дотриманням протиепідеміологічних вимог, включаючи експрес-тести для спортсменів, тренерів, суддів і навіть глядачів, які мали контакт з учасниками змагань.

Участь у церемонії відкриття змагань XVII Чемпіонату України з черлідингу взяли голова Запорізької обласної ради Олена Жук, народний депутат України, ексміністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, депутати обласного рівня. За словами голови Запорізької облради Олени Жук, таких масштабних і якісно підготовлених змагань Запорізький регіон ще не бачив.

Полтавську область представляла збірна команда, у складі якої виступають п’ятеро студенток Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – майстер спорту України, студентка групи 201-ФМ Ксенія Коломієць, майстер спорту України, студентка групи 401-ГФ Юлія Радченко, кандидат у майстри спорту України, студентка групи 301-ЕО Юлія Тиберца, студентка групи 102-ГС Юлія Саєнко та студентка групи 101-ГС Єлизавета Нікуліна. Спортсменок тренує майстер спорту України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, завідувачка кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Синиця.

У арсеналі нагород команди – золота медаль у номінації «хіп -хоп» за командний виступ. Студентки Полтавської політехніки зробили свій вагомий внесок у цю переконливу спортивну перемогу, що стала результатом довгих, наполегливих тренувань.

«Виступ нашої команди загалом вдався, адже чимало сил та часу віддали підготовці та тренуванням, відточуючи кожен рух та враховуючи кожен нюанс. Участь у масштабних спортивних подіях, чемпіонатах такого високого рівня – додаткова позитивна мотивація для спортсменів, а здобуті золоті нагороди поповнять скарбничку трофеїв та стануть гідною окрасою залу спортивної слави Полтавської політехніки. Попереду – нові тренування, спортивні амбіції та нові перемоги! Раді, що пишемо славну історію закладу вищої освіти, його вагомих освітньо-наукових та спортивних традицій разом!» – прокоментувала тренерка, майстер спорту України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, завідувачка кафедри фізичного виховання Тетяна Синиця.

«Вітаю нашу команду з перемогою на змаганнях такого високого рівня! Чемпіонат України з черлідингу особисто для мене став дебютним у спортивній кар’єрі. Щиро вдячна нашій тренерці за неймовірні відчуття та віру у мене, адже за той короткий проміжок часу, який я займаюся, змогла довести собі в першу чергу, що мені по силах долучитися до спортивної звитяги Полтавської політехніки. Дякую за неймовірну атмосферу, дружню підтримку, це було круто! Далі буде ще більше перемог та досягнень! » – ділиться враженнями дебютантка змагань, студентка 101-ГС Єлизавета Нікуліна.

У цей святковий день посвідчення майстрів спорту України отримали сімнадцять кращих спортсменів Всеукраїнської Федерації черлідингу з шести регіонів України.

Наприкінці минулого року черлідерки Полтавської політехніки вже стали призерками Кубку України.

Вітаємо наших спортсменок з перемогою! Бажаємо нових яскравих виступів на всеукраїнському, європейському та світовому рівнях!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»