2024-07-24

Делегати університету відвідали прийом у Посольстві Великобританії та обговорили співпрацю з провідними європейськими університетами

Делегація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком відвідала прийом в Посольстві Великої Британії у Варшаві. Учасники обговорили перспективи подальшої співпраці з провідними європейськими університетами та взяли участь у презентації платформи Eng4UA.

Делегати університету відвідали прийом у Посольстві Великобританії та обговорили співпрацю з провідними європейськими університетами

У рамках Другої міжнародної конференції «UK-Ukraine Second International Twinning Conference 2024: Роль університетів у післявоєнному відновленні України» ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко, проректорка з наукової та міжнародної роботи, доктор технічних наук, професор Олена Степова та декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева відвідали прийом в Посольстві Великої Британії у Варшаві. Учасники обговорили перспективи подальшої співпраці з провідними європейськими університетами та взяли участь у презентації платформи Eng4UA.

Під час офіційного прийому в Посольстві Великої Британії у Варшаві очільник Полтавської політехніки мав нагоду поспілкуватись із директором Британської Ради в Україні Колмом МакГіверном.

Нинішній очільник української команди British Council продовжує докладати багато зусиль для зміцнення партнерських відносин між Великою Британією та Україною, а також втілювати мету Британської Ради — будувати зв’язки, довіру та взаєморозуміння між людьми як основу миру. Навесні Його Величність Король Чарльз ІІІ надіслав їм лист подяки.

За словами Володимира Онищенка, було приємно почути, що українські освітяни користуються величезною повагою серед європейської спільноти.

Відзначимо, що багато років поспіль Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» бере активну участь у проєктах Британської Ради: «Англійська для університетів», «Лідерство», «Викладання англійської мови», «Активні громадяни», «Research Cоnnect». 

«Плідне спілкування неодмінно стане початком нових ініціатив, які допоможуть студентам легко опановувати англійську мову. Під час діалогу було досягнуто домовленостей про подальшу участь у проєктах та проведення спільних заходів. Для студентів Полтавської політехніки відкриваються нові можливості задля вивчення англійської мови!», - прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, нещодавно науковиці політехніки пройшли курс з розробки COIL-проєктів в рамках Ініціативи Twinning, а минулого року науковиці Полтавської політехніки взяли участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»