2023-06-10

Науковиці Полтавської політехніки взяли участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning»

Проректорка з міжнародної та наукової роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук, професор Олена Степова та декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева стали учасницями міжнародної конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning». Учасники івенту обговорили напрямки співпраці між українськими та британськими університетами та поділилися кейсами вирішення актуальних проблем вищої освіти.

Науковиці Полтавської політехніки взяли участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning»

9 червня проректорка з міжнародної та наукової роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Олена Степова та декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева взяли участь у роботі міжнародної конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning», що проходила у місті Львові. Відзначимо, що масштабний науково – освітній івент відбувся у рамках річниці проєкт, розпочатого з ініціативи Міністерства освіти і науки України та всебічної підтримки ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка.

Нагадаємо. підписання угод про співпрацю між українськими та британськими університетами відбулося 28 червня 2022 під час українсько-британської конференції «UK-Ukraine Twinning Initiative». Учасники міжнародної конференції обговорили стратегічні та взаємовигідні напрямки співпраці між українськими й британськими університетами, а зарубіжні партнери висловили солідарність з українським народом у визвольній боротьбі проти загарбників та запевнили у всебічній підтримці українських науковців. Міжнародна наукова подія відбувалася за всебічного сприяння та підтримки британських університетів-партнерів, уряду Великобританії та України та Cormack Consultancy Group, що сприяє інтернаціоналізації вищої освіти.

Під час відкриття конференції надихаючими меседжами поділилися директор CEE+ Cormack Consultancy Group Гінтарас Степонавічус, проректорка з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Чухрай, керівник експертної групи МОН України Григорій Мозолевич, голова Асоціації університетів Британії Вів’єн Стерн, Уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник та голова Асоціації університетів Великої Британії Інтернешнл Джеймі Ерроусміс.

До плідної наукової дискусії та обговорення актуальних проблем європейської вищої освіти активно долучилися фахівці-практики та авторитетні науковці провідних університетів з різних куточків світу. А науковиці Полтавської політехніки Олена Степова та Анна Агейчева презентували перспективи співпраці провідних університетів-партнерів та поділилися успішними практичними кейсами підготовки майбутніх фахівців у стінах одного з кращих багатопрофільних класичних університетів нашої країни. Варто відзначити, що на цьому поважному науковому зібранні Полтавська область була представлена виключно Полтавською політехнікою.

«Полтавська політехніка започаткувала співробітництво з провідним британським закладом вищої освіти - Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про взаєморозуміння з London Metropolitan University (Велика Британія) у рамках масштабного міжнародного проєкту «Ініціатива єднання»!

Лондонський Університет Метрополітен – столичний державний дослідницький університет, створений 20 років тому шляхом об'єднання Університету Північного Лондона (раніше – Політехніка Північного Лондона) і Лондонського університету Гілдхолл (колишній Політехнічний університет Лондона), але витоки університету сягають 1848 року. Наразі це сучасний університет з широкими можливостями.

Упродовж тривалого часу Полтавська політехніка співпрацює з британськими університетами, але ніхто не міг уявити, в якій страшній біді ми опинимось, проте нас підтримають і ми знайдемо нових друзів. Дуже мотивуюче здобути нових партнерів, які допомагають тримати наш освітній фронт», - відзначила проректорка з міжнародної та наукової роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор технічних наук, професор Олена Степова.

Зауважимо, програма Twinning Initiative спрямована на побудову стійких партнерських відносин між британськими та українськими установами і є ефективним способом одночасно реагувати на нагальні потреби та підтримувати український сектор вищої освіти у довгостроковій перспективі.

«Щиро вдячні організаторам заходу за створення атмосфери єднання, нашим міжнародним партнерам за підтримку та віру в нашу спільну Перемогу. Окрему подяку за співпрацю висловлюємо заступниці декана та директорці дослідницького відділу вищої освіти Метрополітан Університету, професорці Ян Бетфорд, яка активно долучається до створення історії успіху нашого університету.

Теплі слова подяки адресуємо особисто ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професору Володимиру Онищенку за створені унікальні можливості для професійного та всебічного розвитку, співпраці з міжнародними партнерами. Це надихає та захоплює. Let’s stay united and communicate with a smile!», - прокоментувала декан факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева.

Нагадаємо, минулого року політехніка підписала Меморандум і співпрацюватиме з Лондонським Метрополітан Університетом.

Раніше науковиці Полтавської політехніки успішно завершили стажування за програмою Erasmus+ на базі румунського університету-партнера, студенти та викладачі університету стали учасниками міжнародного освітнього онлайн-проєкту з нідерландським університетом-партнером, науковиці університету провели майстер-клас з написання грантових заявок, поділившись історіями успішної участі у проєктах Erasmus+, молоді вчені закладів вищої освіти обговорили академічну доброчесність в Україні та за кордоном, а науковиця Лондонського університету-партнера поділилася ефективними професійними кейсами з молоддю та викладачами політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»