2023-05-25

Науковиці університету провели майстер-клас з написання грантових заявок, поділившись історіями успішної участі у проєктах Erasmus+

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся майстер-клас «Підготовка грантових заявок та ведення грантових проєктів», спікерами якого стали науковиці Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна, Анна Павельєва та Наталія Максюта. Учасники науково-освітнього івенту отримали набір необхідних практичних кейсів і мотиваційні поради як правильно підготувати грантову заявку та взяти участь у реалізації успішних грантових проєктів.

Науковиці університету провели майстер-клас з написання грантових заявок, поділившись історіями успішної участі у проєктах Erasmus+

24 травня 2023 року у рамках проведення Всеукраїнського фестивалю науки та святкування днів Європи в Україні на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся майстер – клас «Підготовка грантових заявок та ведення грантових проєктів», активними учасниками якого стали молоді вчені та науково – педагогічні працівники різних структурних підрозділів Полтавської політехніки. Під час заходу учасники обговорили основні принципи підготовки грантових заявок, дізналися як здійснювати актуальний пошук ресурсів для участі у різноманітних видах грантів.

Відкрила науково – освітній івент та привітала учасників проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук. професор Олена Степова, яка наголосила на важливості подібних професійно орієнтованих заходів задля підвищення кваліфікації та вдосконалення компетентностей молодих вчених та досвідчених науковців університету.

Мотиваційними порадами та практичними кейсами щодо вибору ефективних інструментів для написання грантових заявок поділилися ключові спікери: Ксенія Чичуліна – кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки, Анна Павельєва – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки та Наталія Максюта – доктор філософії, начальниця відділу організаційно – аналітичного забезпечення навчального процесу Полтавської політехніки. Виступи спікерів та роботу учасників модерувала кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Ксенія Чичуліна.

Досвідчені науковиці Полтавської політехніки поділилися власними історіями успішної участі в програмах Erasmus+ та висловили надію, що надані ними поради та дієві лайфхаки допоможуть колегам взяти участь у класних грантових проєктах.

Ефективні кейси у сфері грантової діяльності презентувала проєктна менеджерка з напрямів міжнародної мобільності для організацій (КА1) та напрямів Erasmus Mundus Іванна Атаманчук, яка привітала учасників та розповіла про пріоритетні напрямки власної професійної діяльності.

Особливий інтерес у присутніх викликав виступ кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Анни Павельєвої, яка розповіла про процедуру підготовки проєктної заявки за напрямом Жан Моне. Науковці університету аналізували почуте, ставили запитання та отримували компетентні відповіді спікерів.

На завершення майстер – класу «Підготовка грантових заявок та ведення грантових проєктів» теплими спогадами та історією власного успіху під час участі у різноманітних проєктах Erasmus+ поділилася доктор філософії, начальниця відділу організаційно – аналітичного забезпечення навчального процесу Полтавської політехніки Наталія Максюта.

«Слова щирої вдячності висловлюємо координаторам та менеджерам Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлані Щитіковій та Іванні Атаманчук за знайдений час долучитися до нашого науково – освітнього івенту та надану учасникам корисну інформацію.

Переконана – отримані під час сьогоднішнього майстер – класу ефективні практичні кейси, мотиваційні поради стануть в нагоді усім, хто в найближчому майбутньому виявить бажання подавати власні проєкти за напрямами Erasmus+», - прокоментувала кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ксенія Чичуліна.

Раніше науковиця Лондонського університету-партнера поділилася ефективними професійними кейсами з молоддю та викладачами політехніки, магістранти та викладачка політехніки вдосконалили навички побудови стратегії діяльності STEM - освітніх закладів, а молоді вчені політехніки обмінялися науково-освітніми кейсами та напрацюваннями у найрізноманітніших сферах.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»