2023-05-17

«SТЕM – світ інноваційних можливостей»: магістранти та викладачка політехніки вдосконалили навички побудови стратегії діяльності освітніх закладів

Магістранти спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Полтавської політехніки Анастасія Андріяш, Віталій Коршенко та доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Левченко долучилися до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції: «SТЕM – світ інноваційних можливостей. Модель STEM-закладу освіти: стратегії, структура, напрями та форми діяльності».

«SТЕM – світ інноваційних можливостей»: магістранти та викладачка політехніки вдосконалили навички побудови стратегії діяльності освітніх закладів

17 травня 2023 року здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Навчально – наукового інституту економіки, фінансів, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анастасія Андріяш, Віталій Коршенко та доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Левченко долучилися до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції: «SТЕM – світ інноваційних можливостей. Модель STEM-закладу освіти: стратегії, структура, напрями та форми діяльності». Через запровадження воєнного стану та активні бойові дії на території нашої країни масштабний науково – освітній івент відбувався в онлайн – форматі.

Упродовж чотирьох годин інтенсиву учасники вдосконалили практичні навички та обговорили актуальні питання організації та створення моделі закладу STEM-освіти. Найбільш практично орієнтованими та корисними з огляду до спеціальності студентів Полтавської політехніки стали доповіді Романа Черненко «Самореалізація як важливий елемент успішного SТЕМ. Використання технологій SТЕМ у подальшій освітній та професійній діяльності», Ірини Василашко та Ірини Патрушевої «Розвиток STEM-освіти через проєктну діяльність», Ірини Василенко та Валентини Черноморець «Інтеграція у європейський STEM-простір».

Присутні також подискутували навколо питань успішних стратегій впровадження STEM – освіти, до яких належить фундаментальна освіта, науково – технічна творчість, кар’єрний супровід, співпраця з закладами вищої освіти та роботодавцями, підготовка педагога, моніторинг ефективності. Учасники поділилися ефективними кейсами та обмінялися набутим практичним досвідом з даної тематики.

Зауважимо, масштабний науково – освітній івент було проведено Інститутом модернізації змісту освіти (м. Київ), що вже не вперше організовує цікаві та актуальні конференції та курси за напрямом STEM – освіти.

За результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції: «SТЕM – світ інноваційних можливостей. Модель STEM-закладу освіти: стратегії, структура, напрями та форми діяльності» всі учасники отримали відповідні дипломи.

Раніше студентки-учасниці другої Міжнародної віртуальної школи поділилися враженнями від навчання у провідному польському університеті, а учасники довгострокової програми академічної мобільності в Гренландії поділилися враженнями від навчання та знайомства з культурним колоритом країни.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»