2023-05-17

Студентки-учасниці другої Міжнародної віртуальної школи поділилися враженнями від навчання у провідному польському університеті

Студентки Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Бездудна, Марія Зайцева, Вікторія Комаревцева, Анна Щербак, Ольга Пруднік та Анастасія Тищицька беруть участь у роботі другої Міжнародної віртуальної школи, що діє на базі Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові. Майбутні професіонали поділилися враженнями від перебування в польському університеті-партнері.

Студентки-учасниці другої Міжнародної віртуальної школи поділилися враженнями від навчання у провідному польському університеті

Нагадаємо, студентки спеціальності 103 «Науки про Землю» Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов БездуднаМарія ЗайцеваВікторія КомаревцеваАнна Щербак та студентки спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія та технології» Ольга Пруднік та Анастасія Тищицька стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи, що діє на базі провідного польського університету – партнера - Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові (AGH UST). Даний проєкт продовжує успішну реалізацію підписаної угоди про співробітництво між Краківською гірничо-металургійною академією імені С. Сташіца AGH та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У рамках міжнародного освітнього проєкту упродовж 13 – 21 травня 2023 року майбутні професіонали відвідують практико орієнтовані лекції від провідних науковців нафтогазової галузі з усього світу та поділилися позитивними враженнями від перебування в польському університеті – партнері.

«Програма інтенсивної міжнародної освіти NAWA SPINAKER з перших днів навчання заполонила наші серця!

Досі важко повірити у те, що в такі тяжкі для нашої країни часи освіта не стоїть на місці, а впевнено та динамічно розвивається. Завдяки Полтавській політехніці ми маємо нагоду отримати новий чудовий досвід та побувати у чудовому місті Кракові.

Гірничо-металургійна академія імені С. Сташиця одразу вразила нас своїми масштабами. Приємно відчувати підтримку й тепло від поляків. Професор Ян Зіяя особисто зустрів нас і провів до комфортабельних номерів у гуртожитку AGH», - розповіла учасниця школи Любов Бездудна.

«Склад нашої команди найбільший - шість студенток третього та четвертого курсів, проте за зовсім короткий проміжок часу ми вже встигли потоваришувати з іншими учасниками проєкту, студентами зі Львова, Івано-Франківська та Баку (Азербайджан).

Перший день навчання став для нас неймовірно захоплюючим. Цікаво було почути близьку нам польську мову й попрактикуватися в англійській (адже всі лекції – здійснюються саме нею), побачити на власні очі нову для нас місцевість та відчути комфортні умови навчання», - додала студентка Марія Зайцева.

«Сьогоднішній ранок почався інформативною та пізнавальною лекцією професора Яна Зіяї про сучасні безтраншейні технології, будівництво та реконструкції газопроводів, зокрема про горизонтальне-спрямоване буріння. Ставили оригінальні питання – отримували цікаві відповіді. Потім скуштували смачний ланч у студентській їдальні. І знову продовжуємо навчання, вже дискутуючи з професором нашого університету Юрієм Винниковим.

Ми постійно перебуваємо в очікуванні нових знань і впевнені, що NAWA SPINAKER стане незабутнім досвідом у нашому житті!, - зазначили інші учасниці другої Міжнародної віртуальної школи.

Раніше студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті, майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної військової адміністрації, а студент-будівельник презентував молоді політехніки можливості волонтерського руху «Будуємо Україну Разом».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»