2023-05-11

Студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті

Студентки спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Курило, Аліна Яковлєва, Ірина Гасан успішно проходять навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ в університеті – партнері «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia (місто Алба-Юлія, Трансильванія, Румунія). Під час проходження освітніх курсів майбутні професіонали активно вивчають діяльність європейських бізнес – брендів.

Студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті

Міжнародна академічна мобільність – важлива складова у формуванні індивідуальної освітньої траєкторії студентської молоді у найрізноманітніших сферах. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» створює комфортні умови для навчання та науково-освітнього розвитку, всебічно заохочуючи майбутніх професіоналів до активної участі у програмах міжнародної академічної мобільності та молодіжних обмінах. Для професійно вмотивованої студентської молоді Полтавської політехніки подібні міжнародні івенти – додаткова можливість вдосконалити професійні компетентності до світового рівня та ґрунтовно розширити власний культурний кругозір.

Студентки спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Навчально -наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Курило (група 201-ЕП), Аліна Яковлєва (група 201-ЕП), Ірина Гасан (група 101-ЕП) спільно з іншими студентами університету упродовж весняного семестру 2022-2023 навчального року успішно навчаються за довгостроковою програмою академічного обміну в університеті «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia (місто Алба-Юлія, Трансильванія, Румунія). Нагадаємо, 15 студенток політехніки навчаються за довгостроковою програмою академічного обміну Erasmus+ в румунському університеті-партнері, де вдосконалюють професійні компетенції, знайомляться з місцевою культурою та вивчають румунську мову.

Зокрема, у рамках вивчення фахової дисципліни «European Economy» на базі румунського університету – партнера майбутні професіонали у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності відвідали виробниче підприємство – фабрику «Фенікс» компанії Solina Group. Всесвітньо відомий виробник має потужні технологічні підрозділи по всьому світу, спеціалізується на харчових продуктах та є постачальником для багатьох відомих брендів, зокрема спецій для McDonald's.

Під час навчальної екскурсії молодь ознайомилась з організацією й управлінням виробничим процесом, особливостями HR, матеріально-технічним забезпеченням фабрики, організацією збуту і постачання продукції контрагентам, специфікою ринкової взаємодії. Майбутнім професіоналам неодмінно стануть в нагоді отримані у процесі спілкування з фахівцями фабрики знання щодо аспектів здійснення різних бізнес-операцій. Отриманими враженнями від цікавих практичних занять, змістовного дозвілля та знайомства з культурним колоритом країни учасниці програми академічної мобільності активно діляться з ровесниками у соціальних мережах.

На широких можливостях для науково-педагогічних працівників та студентської молоді провідних українських закладів вищої освіти в плані обміну досвідом та підвищення кваліфікації вкотре наголошує координаторка програми, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Павельєва: «Досвід участі у таких програмах підвищує шанси на вдале працевлаштування та гарні кар’єрні перспективи, адже учасники не лише навчаються, а й працюють над розвитком креативності, цифрових компетенцій, поглибленням навичок володіння англійською мовою, безпосередньо знайомлячись з культурою країни, до якої їдуть навчатися. Відзначимо, це перша програма міжнародної академічної мобільності, яка реалізується у співпраці з університетом-партнером «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia, проте ми сподіваємось на тісну співпрацю і в майбутньому». 

Нагадаємо, метою програм міжнародної академічної мобільності Erasmus+ KA1 є обмін знаннями, методами навчання та дослідження, а також досвідом роботи в європейському та міжнародному середовищі, набуття та розвиток комунікативних та мовних компетентностей, розвиток критичного мислення, навичок з пошуку та аналізу варіантів вирішення викликів, вдосконалення методів дослідження, розвиток цифрових та зелених компетентностей, сприяння особистісному розвитку.

Незважаючи на повномасштабне вторгнення рф на територію нашої країни, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як один з кращих багатопрофільних класичних університетів країни та флагман вищої освіти Полтавського регіону продовжує створювати комфортні умови для гармонійного, всебічного розвитку нової генерації науковців, талановитої студентської молоді, успішних, конкурентоспроможних випускників.

Нагадаємо, студентки політехніки навчаються за програмою академічного обміну Erasmus+ у Білостоцькій політехніці, а представники університету стали першими українцями-учасниками програми академічної мобільності в Гренландії.

Нещодавно магістрантки політехніки вивчали передові практики ЄС щодо реалізації глобальних Цілей сталого розвитку, а науковці-філологи обмінялися досвідом щодо впровадження інноваційних технологій у процес іншомовної підготовки фахівців.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»