2023-05-10

Студентська молодь і влада: майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної військової адміністрації

У рамках запровадженого міжнародною ініціативою «Партнерство «Відкритий Уряд» Тижня Відкритого Уряду студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали Полтавську обласну військову адміністрацію. У рамках зустрічі «Студентська молодь і влада: відкритість, партнерство, діалог» майбутні фахівці у сфері публічного управління дізналися про найефективніші інструменти е – комунікації владних структур з громадянами в умовах правого режиму воєнного стану.

Студентська молодь і влада: майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної військової адміністрації

Щороку упродовж 8 - 12 травня у країнах – учасницях міжнародної ініціативи Партнерство «Відкритий Уряд» проходить Тиждень Відкритого Уряду. Це унікальна можливість для громадян, представників бізнесу, студентської спільноти та органів державної публічної влади обмінятися досвідом, креативними ідеями та інноваційними практичними кейсами в сфері відкритого врядування.

З метою долучитися до щорічної ініціативи 10 травня студенти 281 спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з президентом Студентського парламенту Артемом Лоїком, помічником ректора з молодіжної політики Іваном Ксенжуком, студенткою спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Ксенією Коломієць стали учасниками проєкту «Студентська молодь і влада: відкритість, партнерство, діалог», проведеного на базі Полтавської обласної військової адміністрації. Під час зустрічі молодь Полтавської політехніки поспілкувалася зі співробітниками апарату, керівництвом Полтавської ОВА, познайомилася з специфікою діяльності регіональних органів виконавчої влади та публічного управління, відвідала ключові робочі локації Полтавської обласної військової адміністрації.

Налагоджений конструктивний діалог мав на меті поглибити знання майбутніх фахівців у сфері публічного управління, детальніше ознайомити з системою органів місцевого самоврядування, роботою регіональних органів виконавчої влади та мотивувати амбітних молодих людей вступати на державну службу задля підвищення добробуту Полтавського регіону.

Запропонований формат зустрічі передбачав спілкування студентської молоді Полтавської політехніки з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним, який поділився власним практичним досвідом професійної діяльності у органах місцевого самоврядування. Здобувачі вищої освіти долучилися до активного обговорення проблематики діяльності та функціонування обласної адміністрації в умовах воєнного часу. Особливий інтерес майбутні публічні управлінці виявили до дискусії навколо найефективніших інструментів електронної комунікації з громадянами в умовах правого режиму воєнного стану, корисних застосунків та інформаційних каналів в умовах війни, питань державного управління, реформ, антикорупційної діяльності та громадянської участі.

Практичними кейсами управлінської діяльності з молоддю університету також поділилися заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик та заступник начальника Полтавської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Панченко, які детально розповіли про посадові функції, завдання та проблеми, з якими вони стикаються у своїй повсякденній професійній діяльності.

Проведений спільний захід став черговим важливим кроком до підтримки конструктивної та ефективної комунікації органів державної влади з молодим поколінням, майбутніми лідерами суспільних змін Полтавського регіону.

Нагадаємо, вже одинадцятий рік поспіль Україна – активна учасниця європейської ініціативи та неодноразово визнавалася лідеркою міжнародного Партнерства «Відкритий Уряд» (Open Government Partnership).

Нещодавно науковці, студенти та фахівці-практики обмінялися корисними кейсами у сфері публічного управління на базі Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області, майбутні професіонали дізналися як подолати бар’єри у спілкуванні з роботодавцями, науковці і студенти-архітектори презентували пілотний проєкт першої безбар’єрної школи у Полтаві, студенти-майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської РВА, майбутні правники поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві.

Раніше майбутні правники вивчають основи юридичної клінічної практики з досвідченими фахівцями, а професор Антон Столітній проводить для студентів консультації у рамках тренінгового курсу з кримінального процесу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»