2023-04-04

Майбутні правники поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

У рамках виїзного заняття «Правове регулювання надання адміністративних послуг» студенти I-ІІ курсів спеціальності 081 «Право» Полтавської політехніки відвідали Центр обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області. Майбутні правники дізналися юридичні аспекти створення електронного підпису, порядок реєстрації фізичних осіб-підприємців платниками єдиного податку та отримали дієві поради фахівців -практиків у сфері податкового законодавства.

Майбутні правники поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

3 квітня 2023 року студенти I-ІІ курсів спеціальності 081 «Право» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з кандидаткою юридичних наук, доценткою кафедри публічного управління, адміністрування та права Оленою Скрильник провели виїзне заняття «Правове регулювання надання адміністративних послуг» на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Майбутні правники ознайомилися з порядком реєстрації платників податків в органах державної податкової служби, завданнями та особливостями роботи Центру обслуговування платників податків, порядком надання податкових консультацій і використанням сучасних технологій під час роботи з обліковою звітністю.

Професійно та особистісно вмотивовану студентську молодь Полтавської політехніки, яка має поглиблений інтерес до вивчення процедури надання найрізноманітніших адміністративно - правових послуг пересічним громадянам, вже традиційно привітала заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова, яка розповіла присутнім про структуру та напрями діяльності Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області.

Під час екскурсії майбутні професіонали юридичної сфери ознайомились з повсякденною роботою кожного підрозділу Державної податкової інспекції у місті Полтаві та широким спектром надаваних її працівниками адміністративних послуг.

Особливу увагу фахівці – практики звернули на функціонування безкоштовного зручного сервісу Державної податкової служби – Електронного кабінету платника, що дає можливість віддалено працювати в приватній частині Електронного кабінету. Здобувачі вищої освіти отримали дієві поради фахівців Центру обслуговування платників податків, закріпивши на практиці знання правових аспектів щодо створення кваліфікованого електронного підпису.

Податківці також розповіли студентській молоді про особливості реєстрації фізичних осіб-підприємців платниками єдиного податку, роботу касових апаратів, РНОКПП, особливу зацікавленість у студентів викликали питання надання податкової знижки на навчання.

 Під час теплого неформального спілкування у форматі «питання – відповідь» майбутні професіонали юридичної сфери цікавилися окремими аспектами декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, можливостями успішного працевлаштування у Державній податковій службі та отримали інформаційні буклети з інформацією про діяльність кожного підрозділу Державної податкової служби в місті Полтаві.

Крім того, заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова запропонувала присутнім активно поповнювати скарбничку практичних знань, постійно слідкуючи за новинами та новаціями у законодавстві. Найефективнішими ресурсами, за словами посадовиці, де можна почерпнути найсвіжіші кейси у сфері надання адміністративних послуг, податкового законодавства, наразі залишаються офіційні канали Державної податкової служби України, Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області та Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області.

На ключових меседжах науково – освітньої взаємодії університету з державними установами, стейкхолдерами, органами місцевого самоврядування, потужному кадровому потенціалі молодих та успішних випускників Полтавської політехніки, які стають потужними особистісними та професійними мотиваторами для сучасної студентської молоді наголосила кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олена Скрильник: «Результативність співпраці одного з кращих інноваційних університетів Полтавського регіону з державними службами, юридичними установами можна відзначити на прикладі стрімкого зростання інтересу наших студентів до опанованого ними фаху. Працюючи з цілеспрямованими молодими людьми, захоплюємося їхньою високою соціальною відповідальністю, невгамовною жагою до знань та особистісного зростання. Твердо переконані, що колосальний практичний досвід, накопичений за час навчання багаж теоретичних знань, високі професійні якості неодмінно допоможуть нашим випускникам стати справжніми професіоналами, готовими сумлінно працювати задля повоєнної відбудови нашої країни».

По завершенні зустрічі студенти, викладачі та фахівці сфотографувалися на згадку, домовившись про пріоритетні напрямки подальшої науково-освітньої співпраці з Державною податковою інспекцією.

Нещодавно майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, науковиці політехніки взяли участь в обговоренні податкової реформи, а майбутні фінансисти обговорили сучасні технології управління особистими заощадженнями.

Раніше фахівець з форексних операцій відомої компанії-експортера прочитала відкриту лекцію про інновації фінансового менеджменту, фахівець АТ «Полтава-банк» – випускниця університету прочитала студентам лекцію про управління комплаєнс-ризиками в банківській сфері, а дошкільнята відвідали навчальний банк університету і дізналися як правильно поводитися з грошима.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»