2023-03-28

Майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

У рамках виїзного заняття «Облік платників податків» студенти спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Полтавської політехніки відвідали Центр обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області. Майбутні фахівці дізналися про порядок реєстрації, консультування платників податків в органах Державної податкової служби, надихнувшись особистісною та професійною історією випускниці університету.

Майбутні професіонали вдосконалили навички роботи з обліковою звітністю на базі Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

28 березня 2023 року студенти спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського та магістерського рівнів, викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - кандидатка економічних наук, доцентка Аліна Глушко та кандидатка економічних наук, доцентка Євгенія Карпенко  провели виїзне заняття «Облік платників податків» на базі Центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Майбутні фахівці фінансово – економічної сфери дізналися про порядок надання податкових консультацій, детально проаналізували сучасні застосовувані податківцями технології та обговорили умови успішного працевлаштування випускників політехніки у Державній податковій службі.

 Професійно та особистісно вмотивовану студентську молодь Полтавської політехніки вже традиційно привітала заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова, яка розповіла присутнім про структуру Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Здобувачі вищої освіти детально ознайомилися із завданнями та особливостями роботи Центру обслуговування платників податків, порядком надання податкових консультацій і використанням сучасних технологій під час роботи зі звітністю.

У рамках виїзного заняття «Облік платників податків» майбутні професіонали ознайомилися із порядком реєстрації платників податків в органах ДПС, а Світлана Лактіонова наголосила на необхідності підвищення ефективності адміністрування податків та зборів з метою підтримки бізнесу в умовах воєнного стану, розвитку співпраці між податковими органами та суб’єктами господарювання. Під цим кутом зору значна увага працівників Центру обслуговування платників податків приділяється консультаційним послугам, надаваним платникам Головним управлінням Державної податкової служби у Полтавській області.

Позитивним особистісним мотиватором для студентської молоді, яка жваво цікавилася питаннями податкового оподаткування, робочими буднями податківців, виступила випускниця 2021 року спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки, фахівець Центру обслуговування платників податків Анастасія Лук’янченко, яка з особливою харизматичністю поділилася власною професійною історією. За словами викладачів кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, надзвичайно приємно отримувати позитивні відгуки роботодавців про високий професіоналізм таких успішних випускників, як Анастасія, та обговорювати створені університетом сприятливі умови задля виховання молодих кваліфікованих кадрів, які працюватимуть у податковій службі.

Під час екскурсії податківці розповіли про діяльність головних підрозділів Державної податкової інспекції, ознайомили студентську молодь з роботою Центру обслуговування платників податків і новими сучасними методами роботи з різними видами звітності. За словами заступниці начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлани Лактіонової, використання електронних сервісів, зокрема електронного кабінету платника податків, має ряд переваг, а саме: відкритість, цілодобовий доступ до послуг, режим «без паперів», економія робочого часу платників податків, уникнення черг, конфіденційність інформації, оперативність обробки даних, автоматичне оновлення документів відповідно до діючого законодавства. Посадовиця звернула увагу присутніх на важливість функціонування комунікаційної податкової платформи, основним завданням якої стала допомога у вирішенні питань, що часто виникають у платників податків.

Під час теплого неформального спілкування майбутні професіонали фінансово – економічної сфери поставили найактуальніші питання щодо можливостей успішного працевлаштування та отримали інформаційні буклети з інформацією про діяльність кожного підрозділу Державної податкової служби в місті Полтаві.

На важливості плідної науково – освітньої взаємодії університету з державними фінансовими установами, стейкхолдерами, величезному потенціалі інноваційної діяльності провідного закладу вищої освіти Полтавського регіону по формуванню потужного кадрового складу для економічного сектору нашої країни наголосила кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Глушко: «Слова щирої вдячності висловлюємо начальнику управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області Володимиру Литвиненку та заступниці начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлані Лактіоновій за створені фахівцями Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області умови для навчання, проходження виробничих практик та стажування студентської молоді. Надзвичайно високо цінуємо наші спільні зусилля у сфері покращення якості вищої освіти, рецензування освітніх програм та готовність йти назустріч нашим науково – освітнім ініціативам, ділитися власним практичним досвідом з сучасною молоддю».

По завершенні зустрічі студенти, викладачі та фахівці сфотографувалися на згадку, домовившись про пріоритетні напрямки подальшої науково-освітньої співпраці з Державною податковою інспекцією.

Нещодавно науковиці Полтавської політехніки взяли участь в обговоренні податкової реформи, дошкільнята відвідали навчальний банк університету і дізналися як правильно поводитися з грошима, а майбутні фінансисти обговорили сучасні технології управління особистими заощадженнями.

Раніше фахівець АТ «Полтава-банк» – випускниця університету прочитала студентам лекцію про управління комплаєнс-ризиками в банківській сфері, директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності, майбутні маркетологи обговорили стратегії створення та просування брендів, майбутні управлінці ознайомилися з роботою Міжрегіонального управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях, а майбутні професіонали ознайомилися з діяльністю Головного управління Державної податкової служби України у Полтавській області.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»