2023-02-28

Майбутні професіонали ознайомилися з діяльністю Головного управління державної податкової служби України у Полтавській області

У рамках дисциплін «Організація і методика аудиту та податковий контроль», «Облік і звітність в оподаткуванні» студенти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки провели виїзне заняття на базі Головного управління державної податкової служби України у Полтавській області. Майбутні фахівці дізналися про особливості обліку в системі оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності та ознайомилися з роботою структурних підрозділів управління.

Майбутні професіонали ознайомилися з діяльністю Головного управління державної податкової служби України у Полтавській області

27 лютого 2023 року в рамках укладеної угоди про науково – освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Головним управлінням державної податкової служби України у Полтавській області студенти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права під керівництвом кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Євгенії Карпенко провели виїзне заняття на базі Головного управління. У рамках навчальних дисциплін «Організація і методика аудиту та податковий контроль», «Облік і звітність в оподаткуванні» майбутні професіонали та фахівці управління обговорили сутність та організаційні засади здійснення податкового контролю, основні засади побудови обліку в системі оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності.

Студентську молодь Полтавської політехніки привітали керівник служби управління персоналом Головного управління ДПС у Полтавській області Володимир Литвиненко, керівниця підрозділу податкового аудиту Ірина Година та керівниця підрозділу трансфертного ціноутворення Ольга Филонич, які наголосили на важливості молодих кваліфікованих кадрів для податкової служби, високому науково-освітньому, професійному потенціалі випускників фінансових спеціальностей провідних закладів вищої освіти Полтавської області.

Студентська молодь наочно ознайомилася з умовами роботи в Головному управлінні, побувавши у структурних підрозділах – управлінні податкового аудиту та відділі трансфертного ціноутворення. Керівник служби управління персоналом Головного управління ДПС у Полтавській області Володимир Литвиненко перерахував права та обов’язки контролюючих органів під час перевірок, детально розповів про завдання та організаційну структуру органів державної податкової служби, кваліфікаційні вимоги до кандидатів. Особливий інтерес присутніх викликав порядок працевлаштування, умови проходження державної служби у податкових органах України.

У ході конструктивного діалогу з керівницею підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області Іриною Годиною студенти дізналися про особливості здійснення податкового контролю та види податкових перевірок. А Ольга Филонич, керівниця підрозділу трансфертного ціноутворення, акцентувала увагу на особливостях побудови обліку в системі оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності та правах і обов’язках платників податків під час перевірок.

Варто відзначити надзвичайно динамічний формат виїзного заняття, дискусії з фахівцями, де бажаючі мали можливість поділитися власними думками, налагодити конструктивний діалог та отримати відповіді на найактуальніші питання в професійній сфері. Невимушена творча, дружня атмосфера сприяла легкому сприйняттю тематичної інформації, усвідомленню студентами важливості та перспективності обраної спеціальності.

Особливу увагу науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та стейкхолдери приділили обговоренню професійно - освітніх програм «Облік і оподаткування» для здобувачів першого та другого рівнів освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Гарант освітньої програми «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Євгенія Карпенко відзначила практичний характер науково – освітньої взаємодії університету зі стейкхолдерами при розробці вищезазначених освітніх програм. Науковиця подякувала працівникам Головного управління державної податкової служби України у Полтавській області за всебічне сприяння університетським ініціативам та активну участь в успішному працевлаштуванні випускників фінансових спеціальностей Полтавської політехніки.

Зауважимо, що упродовж тривалого часу головним кредом діяльності Національного університету «Полтавська політехніка і мені Юрія Кондратюка» як одного з кращих класичних університетів нашої країни є висока якість наданих освітніх послуг та плідна співпраця зі стейкхолдерами, спрямована на підготовку конкурентоспроможних на ринку праці випускників.

Навіть в умовах воєнного стану в політехніці створюються сприятливі умови, щоб здобувачі освіти отримали сучасні знання, незабутні враження від студентського життя і могли отримати перше робоче місце ще під час навчання або одразу після закінчення університету.

Науково – педагогічні працівники та студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють щиру вдячність керівнику служби управління персоналом Головного управління ДПС у Полтавській області Володимиру Литвиненку за всебічне сприяння в організації виїзного заняття. Адже колосальний практичний досвід допоможе випускникам легше орієнтуватися в професійному просторі та у майбутньому зарекомендувати себе конкурентоспроможними висококваліфікованими фахівцями.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб, а начальник Полтавської ОВА зустрівся зі студентами політехніки і обговорив Рік Незламності.

Раніше майбутні фахівці ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, студенти – правники ознайомилися з роботою Полтавської обласної ради, з роботою Полтавського районного управління ГУ НП у Полтавській області, а майбутні управлінці ознайомилися з роботою Міжрегіонального управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях,

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»