2023-04-07

Студенти-майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської РВА

Студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з навчальним візитом відвідали владні кабінети – майбутні фахівці у сфері державного управління ознайомилися зі специфікою роботи Полтавської районної військової адміністрації. Свої враження студенти планують викласти у коротких тематичних есе.

Студенти-майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської РВА

6 квітня студенти 281 «Публічне управління та адміністрування» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали активними учасниками навчальної екскурсії, під час якої поспілкувалися зі співробітниками та керівництвом апарату Полтавської районної військової адміністрації, ознайомилися з специфікою діяльності регіональних органів виконавчої влади та публічного управління, відвідавши ключові робочі локації різних структурних відділів. Захід відбувся з метою ознайомлення студентської молоді Полтавської політехніки зі структурою та можливостями органів місцевого самоврядування, а конструктивний діалог майбутніх фахівців у сфері державного управління з представниками владних структур неодмінно слугуватиме позитивним мотиватором для амбітних молодих людей вступати на державну службу задля повоєнного відновлення та розбудови нашої держави.

Інформативно насичену мандрівку владними кабінетами для майбутніх управлінців провів керівник апарату Полтавської районної військової адміністрації Ігор Киричко, який детально розповів про структуру одного з ключових регіональних органів місцевого самоврядування, окремо зупинившись на роботі відділів управління персоналом та організаційної роботи, документообігу, роботи із зверненнями громадян та доступу до публічної інформації, фінансово-господарського забезпечення, відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури, служби у справах дітей.

Учасники екскурсії завітали до сесійної зали і мали можливість відчути себе у ролі голови Полтавської районної ради, та дізналися про особливості процедури проведення сесій.

Керівник апарату Полтавської районної військової адміністрації Ігор Киричко поділився з цілеспрямованою студентською молоддю Полтавської політехніки цікавими практичними кейсами та професійними лайфхаками, наголосивши на необхідності виховання у собі сумлінності та працелюбності. За словами спікера, саме ці вищезазначені якості дозволили йому, на той час 25-річному держслужбовцю, успішно реалізуватися в обраній сфері та очолити адміністративний апарат.

«Для того, щоб стати кращим у своїй професії, необхідно довго йти до поставленої життєвої та професійної цілі, сумлінно працювати на благо рідного народу. Хочете збудувати успішну кар’єру в сегменті державної служби – попрацюйте над навичками ефективних комунікацій, удосконалюйте власні професійні компетенції, будьте ініціативними та багатофункціональними, особливо зараз в умовах правового режиму воєнного стану», – поділився порадами з молоддю Ігор Киричко.

За словами кандидатки наук з державного управління, в.о. завідувача кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Інни Кульчій, найдієвішим стимулом для ініціативної, наполегливої студентської молоді Полтавської політехніки, майбутніх професіоналів у сфері публічного державного управління стають саме такі зустрічі, які сприяють глибшому усвідомленню обраного фаху. Науковиця акцентувала на сучасних трендах кадрового забезпечення публічної служби в Україні, реформуванні та мотивації молодих людей до працевлаштування в органах державної влади.

«Здобувачі вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Публічне управління та адміністрування» Полтавської політехніки – майбутні керівники органів державної влади, відділів, інспекцій, агенцій вже зараз чітко розуміють, що від їхньої ефективної та результативної управлінської діяльності залежать глобальні зміни в українському суспільстві. Саме на засадах відданого служіння на благо рідного народу формується нова модель державної влади, заснованої на демократичних принципах Європейського Союзу.

Важливо відзначити, у рамках пізнавальної екскурсії студенти окреслили свої думки та міркування щодо перспектив і тенденцій реформ у системі органів державної влади в умовах правового режиму воєнного стану. Поділитися враженнями від побаченого майбутні публічні управлінці зможуть, написавши есе «Коридорами влади: відкрито, прозоро, відповідально». З нетерпінням очікуємо на студентські роботи, адже з думок майбутніх професіоналів завжди можемо підмітити щось нове, неординарне», – прокоментувала науковиця.

По завершенню заходу студенти, викладачі та організатори навчального візиту домовилися про подальшу науково-освітню співпрацю у сфері проходження виробничих практик, стажувань на базі Полтавської районної військової адміністрації.

Нагадаємо, нещодавно майбутні правники поглибили знання податкового законодавства, ознайомившись з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві.

Раніше делегація студентського самоврядування політехніки відвідала парламент, студенти-правники познайомилися з роботою Полтавського районного управління ГУ НП у Полтавській області, обговорили можливості е-правосуддя та удосконалення регулювання соціального захисту населення, майбутні правники проаналізували способи протидії незаконній експлуатації людей,  правники і викладачі обговорили Основний Закон України, а професійні юристи розкрили приховані можливості шлюбних договорів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»