2021-10-28

Делегація студентського самоврядування політехніки відвідала парламент

Представники новообраного Студентського парламенту і Профспілкового комітету студентів та аспірантів Полтавської політехніки, а також студенти спеціальності 081 «Право» і освітньо-професійної програми 281 «Публічне управління та адміністрування» відвідали Верховну Раду України з метою налагодження співпраці з законотворцями і ознайомились з умовами програми стажування молоді у парламенті.

Делегація студентського самоврядування політехніки відвідала парламент

За ініціативи новообраного Студентського парламенту студенти відвідали Верховну Раду України. Ініціативу підтримала адміністрація університету і помічник ректора з молодіжної політики, помічник народного депутата України Іван Ксенжук.

Делегація зустрілась з членом Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, народним депутатом України Андрієм Бобляхом для обговорення шляхів співпраці з парламентарями та стажування молоді в парламенті – оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2022 році.

«Верховна Рада України дає можливість громадянам України з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, отримати знання з питань парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, а також набути практичних навичок роботи в Апараті Верховної Ради України – різних підрозділах, управліннях і секретаріатах комітетів», – зазначив нардеп.

Стажування оплачуване – учасникам Програми за формою стажування повного робочого часу передбачена виплата стипендій у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

За конкурсом буде відібрано 50 учасників, які будуть стажуватися з січня по липень 2022 року за різними формами зайнятості (повний і неповний робочий час).

Для участі у конкурсі необхідно до 21 листопада 2021 року заповнити в електронному вигляді Анкету кандидата на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2022 році (кінцевий термін надсилання анкети – 23:59 21 листопада 2021 року) – усі умови і посилання на анкету оприлюднені на сайті Верховної Ради України.

«Студентське самоврядування є міні-моделлю парламентаризму в університеті. У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студенти мають всебічну підтримку своїх ініціатив і є рушіями прогресу. Дуже символічно, що новообрані члени студентського самоврядування почали свою каденцію з робочої зустрічі у Верховній Раді України і дізнались про можливості для професійного зростання. Налагодження співпраці з законотворцями важливе не лише для вдосконалення молодіжної політики в державі, а й для спілкування як зі стейкхолдерами освітніх програм, адже Полтавська політехніка, як класичний багатопрофільний університет, готує стратегічно важливих фахівців для державного управління, розвитку національної економіки, енергетичної безпеки, інформаційних технологій, будівництва тощо.

Приємним бонусом стало знайомство з історією парламенту часів незалежної України та екскурсія, зокрема сесійною залою та найзнаковішими місцями. Хто знає, можливо саме ми будемо складати еліту майбутнього парламентаризму!» – прокоментував голова Профспілкового комітету студентів та аспірантів Олександр Дроботя.

Нагадаємо, за високі досягнення у навчанні та науковій роботі дві студентки політехніки з 1 вересня отримують іменні стипендії Верховної Ради України.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»