2023-05-11

Студентки політехніки стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи на базі провідного польського університету-партнера

Студентки Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Бездудна, Марія Зайцева, Вікторія Комаревцева, Анна Щербак, Ольга Пруднік та Анастасія Тищицька стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи на базі Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові. Упродовж тижня майбутні професіонали відвідуватимуть науково-освітні івенти на базі польського університету-партнера.

Студентки політехніки стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи на базі провідного польського університету-партнера

Студентки спеціальності 103 «Науки про Землю» Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Бездудна, Марія Зайцева, Вікторія Комаревцева, Анна Щербак та студентки спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія та технології» Ольга Пруднік та Анастасія Тищицька стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи, що діє на базі провідного польського університету – партнера - Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові (AGH UST).

У рамках міжнародного освітнього проєкту упродовж 13 – 21 травня 2023 року майбутні професіонали відвідають практико орієнтовані лекції від провідних науковців нафтогазової галузі з усього світу, а корисними практичними кейсами зі слухачами з різних куточків світу також поділиться завідувач кафедри буріння та геології Полтавської політехніки, доктор технічних наук, професор Юрій Винников.

«Наш університет активно інтегрується в європейський навчально-науковий простір, укладаючи угоди про науково – освітнє співробітництво з іноземними партнерами та беручи активну участь в міжнародних програмах та академічних обмінах.

Упродовж тижня на базі Гірничо-металургійної академії у Кракові студентки спеціальностей «Науки про Землю» та «Нафтогазова інженерія та технології» Полтавської політехніки матимуть можливість відвідати практичні лекції про фундаментальні дослідження в енергетиці, сучасні безтраншейні технології, тектоніку плит, палеогеографію, палеоокеанографію та інше. Сподіваємося, що новий колосальний досвід стане в нагоді при опануванні вкрай необхідний професій інженера – нафтовика та геолога», – прокоментував досвідчений науковець.

11 травня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» учасниці програми у форматі онлайн-конференції долучилися до мотиваційної ознайомчої зустрічі, під час якої організатори презентували дану програму. Учасниці також відвідали лекцію завідувача кафедри буріння та геоінженерії Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця, професора Яна Зая та завідувача кафедри буріння та геології Полтавської політехніки, доктора технічних наук, професора Юрія Винникова «Сучасні безтраншейні технології, будівництво та реконструкція газопроводів».

Варто відзначити, що учасниками другої Міжнародної віртуальної школи стала студентська молодь 16 університетів з 10 країн світу, серед яких провідні українські заклади вищої освіти - Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Івано-Франківський національний технічний університет нафти та газу, Національний університет «Львівська політехніка» та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Серед головних цілей програми – підтримка довгострокової співпраці між університетами Албанії, Вірменії, Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Грузії, Японії, Казахстану, Сербії, України та Узбекистану, а також розширення пропозиції реалізованих в гібридному форматі інтенсивних міжнародних освітніх програм.

Нагадаємо, проєкт реалізується за програмою Національного агентства академічних обмінів (NAWA, Республіка Польща) – Інтенсивної міжнародної освітньої програми SPINAKER на базі Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові.

Нещодавно магістрантка-перекладачка пройшла навчання у Літній школі польської мови і культури від NAWA, а шестеро студенток політехніки стали учасницями польської стипендіальної програми SPINAKER.

Раніше учасники довгострокової програми академічної мобільності в Гренландії поділилися враженнями від навчання та знайомства з культурним колоритом країни, студентки політехніки вивчають діяльність європейських бізнес-брендів, навчаючись за програмою академічного обміну в румунському університеті, а студентки політехніки навчаються за програмою академічного обміну Erasmus+ у Білостоцькій політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»