2023-05-17

«Ініціатива єднання»: науковиця Лондонського університету-партнера поділилася ефективними професійними кейсами з молоддю та викладачами політехніки

На базі факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» науковиця Лондонського університету Метрополітен Надія Рахаб провела практичний воркшоп «Teaching Assessment». Спікерка поділилася колосальним практичним досвідом та професійними напрацюваннями з викладачами та студентами політехніки.

«Ініціатива єднання»: науковиця Лондонського університету-партнера поділилася ефективними професійними кейсами з молоддю та викладачами політехніки

У рамках XVII Всеукраїнського фестивалю науки в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на базі факультету філології, психології та педагогіки спікерка Лондонського університету Метрополітен, керівниця магістерського курсу перекладу, старший викладач із перекладознавства, доктор Надія Рахаб провела воркшоп «Teaching Assessment» та поділилася з учасниками заходу ефективними професійними кейсами.

Нагадуємо, Полтавська політехніка співпрацює з британськими закладами вищої освіти вже доволі тривалий час. Університет підписав Меморандум про взаєморозуміння з London Metropolitan University у рамках масштабного міжнародного проєкту «Ініціатива єднання» (Twinning Initiative) 28 червня 2022 року під час українсько-британської конференції «UK-Ukraine Twinning Initiative».

Програма Twinning Initiative спрямована на побудову стійких партнерських відносин між британськими та українськими установами, і є ефективним способом одночасно реагувати на нагальні потреби та підтримувати динамічний розвиток українського сектору вищої освіти в довгостроковій перспективі.

Пані Надія Рахаб передала вітання від представниці Лондонського університету, професора Ян Бемфорд – очільниці відділу студентського досвіду та результатів навчання.

«Вже стало доброю традицією на факультеті, що наукова комунікація в рамках Тижня науки відбувається із залученням традиційних форм академічного спілкування – пленарних засідань, новаторських комунікативних підходів, воркшопів, майстер-класів, успішно реалізованих в роботі міжнародної дискусійної панелі та молодіжної наукової платформи. 

Обмін досвідом є запорукою успіху будь-якої справи, для здійснення успішної освітньої діяльності це, безперечно, надважливо, особливо на тлі постійного динамічного розвитку новітніх методик та технологій навчання, впровадження інноваційних підходів у викладання іноземних мов.

Неймовірно важливо розвивати міжнародні зв’язки та співпрацювати для посилення академічних та культурних контактів у непростих умовах сьогодення. В університеті велика увага приділяється вивченню іноземних мов та відтворено атмосферу країн, мови яких вивчають студенти. Адже іншомовна підготовка фахівців є одним з пріоритетів інноваційного розвитку Полтавської політехніки.

Приємно зазначити, що такі практико орієнтовані науково – освітні та професійні івенти стають доброю традицією, зокрема завдяки всебічній підтримці ректора університету, Заслуженого працівника освіти України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

Сподіваємось на подальшу співпрацю та працюємо над реалізацією наступних креативних ідей!», – наголосила декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева.

За словами очільниці факультету філології, психології та педагогіки, проведення таких заходів надзвичайно важливе, тому що цим продовжується активний діалог, спрямований на розширення обізнаності студентів із проблемами перекладу та вивчення іноземних мов.

Анна Агейчева також наголосила на важливості продовження співпраці та проведення спільних заходів, що сприяє накопиченню творчого потенціалу та збереженню надбань наукових досягнень.

Нещодавно науковці-філологи обмінялися досвідом щодо впровадження інноваційних технологій у процес іншомовної підготовки фахівців.

Раніше учасники довгострокової програми академічної мобільності в Гренландії поділилися враженнями від навчання та знайомства з культурним колоритом країни, студентки політехніки стали учасницями другої Міжнародної віртуальної школи на базі провідного польського університету-партнера, проходять навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ в університеті – партнері «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia та стали учасницями програми академічної мобільності Erasmus+, навчаючись упродовж весняного семестру у Білостоцькому технологічному університеті.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»