2021-10-14

До Дня захисників і захисниць України вшанували пам’ять героїв та відзначили найкращих у військовій підготовці

З нагоди Дня захисників та захисниць України у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за вагомий особистий внесок у підготовку офіцерів запасу і високі досягнення у навчанні урочисто відзначили викладачів та студентів кафедри військової підготовки університету.

До Дня захисників  і захисниць України вшанували  пам’ять героїв та відзначили найкращих у військовій підготовці

Напередодні Дня захисників і захисниць України, у Центрі культури і студентської творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості, присвячені вшануванню пам’яті героїв, полеглих за суверенність та територіальну цілісність нашої держави. Привітати майбутніх захисників та захисниць України, всіх тих, хто носить військову форму та стоїть на сторожі миру у нашій державі, зібралися науково-педагогічні працівники, студенти різних навчально- наукових інститутів та факультетів, курсанти кафедри військової підготовки університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся кандидат військових наук, полковник запасу, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анатолій Мартиненко: «Від імені багатотисячного науково-педагогічного та студентського колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дозвольте привітати усіх з особливим та найшанованішим святом для кожного українця – Днем захисників і захисниць України! Наші Збройні Сили, загартовані у жорстких запеклих боях на Сході України, продовжують охороняти мир і спокій на всій території нашої молодої держави. До почесної місії по формуванню кадрового потенціалу та зміцнення обороноздатності української армії упродовж багатьох років долучається й Полтавська політехніка. Щороку кафедра військової підготовки університету випускає близько сотні офіцерів запасу, готових кожну хвилину стати на захист рідної землі. Ми свято шануємо традиції українського козацтва, прославляємо та утверджуємо позитивний імідж сучасного війська, популяризуємо професію військового серед сучасної молоді. Твердо переконаний, що кожен з нас у найвідповідальнішу мить візьме у руки зброю та стане на захист інтересів власної держави! Бажаю усім миру, міцного здоров’я, оптимізму та життєвої наснаги!».

Під час урочистостей Почесними відзнаками нагородили студентів і викладачів кафедри військової підготовки університету, які зробили вагомий особистий внесок у виховання та підготовку майбутніх офіцерів запасу та продемонстрували високі досягнення у навчанні та військовій підготовці.

З нагоди Дня захисників і захисниць України за вагомий особистий внесок у підготовку офіцерів запасу Подякою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка нагородили викладача кафедри військової підготовки, підполковника запасу Володимира Дегтярьова.

За високі досягнення у навчанні та військовій підготовці Подяками ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка відзначили:

  • Владислава Бойка, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;
  • Романа Бакая, студента Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;
  • Катерину Ватель, студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу;
  • Олексія Зуба, студента Навчально-наукового інституту нафти і газу;
  • Богдана Семешка, студента Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права;
  • Андрія Григор’єва, студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Світлану Жаботинську, студентку кафедри військової підготовки університету.

У неспокійний для усієї країни час, коли на Сході України тривають бої, а мужні доньки й сини зі зброєю у руках боронять рідну землю, трагедія непомірних втрат не оминула й Полтавську політехніку. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв та поклали квіти до пам’ятної стели загиблим викладачам та студентам у Другій світовій війні та до меморіальних дошок випускнику електромеханічного факультету Дмитру Коряку та студенту Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Максиму Хітайлову.

Курсанти кафедри військової підготовки університету, вихованці секції рукопашного бою продемонстрували практичні навички з тактики рукопашного бою та поводження з вогнепальною зброєю.

Студентки Ярослава Писанка, Валерія Туз, Марія Серба та студентка-першокурсниця Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Софія Грошева подарували вокальні номери.

Цьогоріч 95 курсантів кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» склали присягу на вірність українському народу на базі 179-го об’єднаного Навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України за участю міського голови, керівників силових відомств, державних служб та установ-партнерів університету.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»