2022-10-11

Двоє студентів політехніки отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради України

Міністерство освіти і науки України оприлюднило список студентів українських закладів вищої освіти, які у 2022-2023 навчальному році отримуватимуть іменні академічні стипендії Верховної Ради України за високі досягнення у навчанні та науковій діяльності. Серед стипендіатів – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Інна Гончарова і Тарас Кісіль.

Двоє студентів політехніки отримуватимуть іменні стипендії  Верховної Ради України

Відповідно до  наказу  Міністерства освіти і науки України від 27 вересня 2022 року №861 «Про призначення іменних академічних стипендій Верховної ради України здобувачам фахової предвищої та вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік» 172 студенти українських закладів вищої освіти упродовж навчального року отримуватимуть іменні академічні стипендії Верховної ради України за високі  освітні досягнення та здобутки у науково-дослідницькій діяльності. Кожен заклад вищої освіти самостійно обирав та подавав кандидатури, розглядом поданих документів та затвердженням кандидатур стипендіатів займалася відповідна колегіальна комісія.

Серед стипендіатів – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

Інна Гончарова – студентка факультету філології, психології та педагогіки, 4 курс спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»

Тарас Кісіль – студент і голова Студентської ради Навчально-наукового інституту нафти і газу, 3 курс спеціальності «Нафтогазова інженерія та технології»

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 5 червня 1996 року № 226/96 – ВР «Про встановлення іменних академічних стипендій Верховної Ради України здобувачам фахової передвищої та вищої освіти» (із змінами), пункту 5 Порядку призначення іменних академічних стипендій Верховної Ради України здобувачам фахової передвищої та вищої освіти, затвердженого  наказом Міністерства освіти і науки України від 5 травня 2022 року №411, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 червня 2022 року за №682/38018, іменні стипендії Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти виплачуватимуться щорічно упродовж 2022/2023 навчального року за місцем навчання стипендіата, за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді кошторису закладу вищої освіти  на виплату академічних стипендій.

Іменні стипендії студентам закладів вищої освіти засновано Верховною Радою України  у 1996 році з метою морального та матеріального заохочення здобуття вищої освіти студентами вищих навчальних закладів, які виявили особливі успіхи у навчанні та науковій роботі. Грошовий розмір іменної стипендії Верховної Ради України  у 2022/2023 навчальному році для студентів закладів вищої освіти III-IV рівні акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» або «магістр» становить 4,4 тисячі  гривень.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає стипендіатів Верховної Ради України та бажає нових досягнень у навчанні, вагомих здобутків у науково-дослідницькій діяльності та професійних успіхів!

Минулого року дві студентки політехніки стали стипендіатками парламенту.

Нагадаємо, Вчена рада Полтавської політехніки підтримала кандидатури чотирьох молодих вчених на здобуття іменних державних стипендій.

Раніше  троє студентів університету і студентка коледжу отримали іменні стипендії Полтавської міської ради.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»