2022-10-04

Вчена рада підтримала кандидатури чотирьох молодих вчених на здобуття іменних державних стипендій

3 жовтня відбулось засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», на якому розглянули подання структурних підрозділів і підтримали кандидатури чотирьох молодих вчених на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених і державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні.

Вчена рада підтримала кандидатури чотирьох молодих вчених на здобуття іменних державних стипендій

Структурні підрозділи університету запропонували на розгляд Вченою радою кількох претендентів на здобуття іменних державних стипендій.

На здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених розглянули подання стосовно двох претенденток:

Левченко Ірини Василівни – доцентки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, докторки філософії

Максюти Наталії Сергіївни – начальниці відділу організаційно-аналітичного забезпечення навчального процесу, докторки філософії

Також двоє претендентів на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні:

Лактіонов Олександр Ігорович – кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики електроніки та телекомунікацій

Павельєва Анна Костянтинівна – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу

Виконуючий обов’язки проректора з наукової роботи, доктор архітектури, професор,  завідувач кафедри містобудування та архітектури Вадим Вадімов представив здобутки кожного з молодих науковців, а завідувачі кафедр висловились на підтримку колег.

«Ірина Левченко − моя аспірантка, успішно захистила дисертацію. Є дуже активною молодою людиною і в науковій, і у громадській діяльності. Публікацій має більше, ніж зазначила, вибравши основні. Активна молода науковиця, що багато працює, подає пропозиції і бере участь у різноманітних проєктах і завзято працює з молоддю та студентами. Я прошу підтримати її кандидатуру, бо вона, дійсно, заслуговує на це, адже її внесок є досить значним у розвиток науки, зокрема, економічної, маркетингової та міжнародних економічних відносин», – зазначила доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Чичкало-Кондрацька.

«Мені дуже приємно представляти Наталію Максюту. Це моя учениця – від бакалаврату до аспірантури. Дуже цілеспрямована людина, з якою ми працюємо вже більше 10 років. Всі завдання, які ставились перед нею, вона відмінно виконувала, має вагомі здобутки», – підкреслив Юрій Голік, кандидат технічних наук, професор кафедри прикладної екології та природокористування. Нещодавно Наталія Максюта стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award».

Від імені кафедри автоматики електроніки та телекомунікацій завідувач,  доктор технічних наук, професор Олександр Шефер попросив підтримати кандидатуру Олександра Лактіонова – молодого науковця, який керує гуртком «Робототехніка» Центру позашкільної освіти Полтавської міської ради, активно займається науковою діяльністю, профорієнтаційною роботою серед учнівської молоді Полтавщини, за що був нагороджений стипендією Полтавської міської ради.

Декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук Анна Агейчева звернулась до Вченої ради з проханням підтримати кандидатуру провідної викладачки кафедри германської філології та перекладу.

«Це одна з молодих вчених факультету, керівниця гуртка «Філологія». Викладач під час роботи використовує інноваційні методики і поєднує практичну роботу з викладанням і науковою діяльністю. Анна Костянтинівна є достатньо успішним і креативним викладачем та науковцем. Займається науково-дослідною та науково-комунікативною діяльністю, заохочує студентів до молодіжних академічних обмінів і участі в міжнародних проєктах. Дуже достойна кандидатка», – наголосила декан.

Шляхом таємного голосування Вчена рада одноголосно підтримала усі чотири кандидатури.

«Полтавська політехніка є потужним науковим закладом, який готує молодих вчених до своєї професійної діяльності і всіляко підтримує їх на шляху до високих професійних досягнень. Важливим елементом є заохочення тих здобутків, які вже мають наші молоді колеги, і визначення їх кандидатур на здобуття іменних державних стипендій і премій.

Особливо було приємно почути слова підтримки від старших і досвідчених колег з кафедр, в колективі яких працює молодь. Результати таємного голосування були абсолютно на користь молодих вчених!

Дякую ЗСУ і колективу за повернення до повноцінної наукової діяльності, що, безумовно, додає ентузіазму для подальшої злагодженої роботи! Наука сильніша за війну!» – прокоментував ректор, голова Вченої ради, професор Володимир Онищенко.

Також Вчена рада ухвалила рекомендації до опублікування збірника наукових праць «Системи управління навігації та зв’язку» № 3 і затвердила план роботи на перший семестр 2022–2023 навчального року.

Нагадаємо, троє молодих вчених Полтавської політехніки беруть участь у конкурсі «Молодий вчений року», а інноваційну діяльність університету презентовано на 32-гій щорічній конференції-виставці Європейської асоціації міжнародної освіти в Барселоні.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»