2022-09-16

Інноваційну та науково-освітню діяльність Полтавської політехніки представили на конференції-виставці EAIE-2022 у Барселоні

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» презентував свою інноваційну діяльність як провідного науково-освітнього центру та лідера вищої освіти Полтавщини на 32-гій щорічній конференції-виставці Європейської асоціації міжнародної освіти, що проходила упродовж 13-16 вересня 2022 року у Барселоні. Під час наймасштабнішої європейської освітньої події українська вища освіта перемогла в номінації «Бачення та лідерство» і українська делегація отримала спеціальну відзнаку

Інноваційну та науково-освітню діяльність Полтавської політехніки представили на конференції-виставці EAIE-2022 у Барселоні

Упродовж 13-16 вересня 2022 року у столиці Каталонії проходила наймасштабніша подія для закладів вищої освіти, учасниками якої стали найпотужніші університети, найвідоміші освітні видавництва та рекрутингові компанії Європи, Канади, Азії, Сполучених Штатів Америки та Австралії.

Цьогорічна конференція-виставка EAIE 2022 стала першою великою зустріччю наживо представників міжнародного сектора вищої освіти Європи з початку пандемії. У Барселоні зібралися понад 6000 учасників з усього світу, багато з яких продовжували віртуально співпрацювати протягом останніх двох років.

Для професіоналів зі сфери вищої освіти Європи та інших країн світу конференція-виставка EAIE 2022 є можливістю поділитися своїм досвідом і висновками, акумульованими через особисті і професійні кризи, спричинені пандемією COVID-19 і війною в Україні. У той же час програма була чітко спрямована в майбутнє: цьогорічна тема «Майбутнє у повному кольорі» стимулювала дискусію про те, як розвиватиметься вища освіта і як визначити роль міжнародної освіти у подоланні викликів все більш глобалізованого світу.

Уперше у самому центрі виставкового залу серед експонентів був представлений стенд закладів вищої освіти України. Честь презентувати високий рівень української системи вищої освіти випав декільком провідним українським університетам, серед яких Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який представив багаторічні освітні традиції, потужні наукові школи, інноваційну та науково-освітню діяльність як одного з науково-освітніх центрів Полтавщини та України.

У день відкриття виставки стенд закладів вищої освіти України відвідали міністр освіти Каталонії і Генеральний консул України в Барселоні Артем Воробйов.

Полтавську політехніку на міжнародній освітній виставці представляла кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина Таловиря, яка відзначила масштаб і значення міжнародної освітньої події.

«Україну на заході представляла делегація освітян, до якої входять представники Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру міжнародної освіти, Національного Erasmus+ офісу в Україні, закладів вищої освіти. Відвідання масштабних міжнародних заходів такого рівня – колосальний досвід для будь-якого викладача,  науковця, дослідника, унікальна можливість запозичити кращий досвід провідних країн світу, обмінятися діловими контактами з представниками європейської  академічної спільноти, налагодити плідну професійну комунікацію та  ефективну науково-освітню співпрацю з зарубіжними університетами-партнерами.

Однозначно, Полтавській політехніці як одному з кращих класичних університетів європейського рівня є чим поділитися, а чудовий приклад співпраці університету з кращими освітніми закладами та бізнес-брендами сміливо можна брати за зразок. Слова щирої вдячності висловлюю адміністрації та особисто ректору університету, професору Володимиру Онищенку  за  довіру та честь гідно представляти наш університет на світовому рівні», – прокоментувала науковиця.

Українська вища освіта стала переможцем премії EAIE 2022 у номінації «Бачення та лідерство» від Європейської асоціації міжнародної освіти (ЕАІЕ).

«Це вперше в історії, коли переможцем премії EAIE 2022 за бачення та лідерство стала не окрема організація, а українська вища освіта в цілому. І ми дуже пишаємося, що отримали таку високу оцінку наших спільних зусиль, яких Україна, її університети, освітні організації докладають для того, аби продовжувати надавати якісні освітні послуги, попри всі труднощі», – зазначила Олена Шаповалова, директорка Українського державного центру міжнародної освіти.

Цією нагородою відзначаються надихаючі особи чи організації за їхні видатні досягнення в демонстрації та розробці стратегій, які створюють нові способи мислення та нові можливості у сфері міжнародної вищої освіти.

Цією нагородою EAIE мала на меті визнати та оцінити видатну силу духу та стійкість, продемонстровані українськими вищими навчальними закладами під час вторгнення росії та конфлікту, який щодня продовжує забирати життя в Україні. Українські університети та інші учасники освітнього сектору об’єдналися, щоб продовжувати надавати українцям вищу освіту в умовах війни, а також гуманітарно підтримують свої громади і підтримують зв’язки із міжнародним співтовариством через партнерства та програми мобільності. EAIE нагородила українські університети за спільні зусилля всупереч труднощам.

Нагадаємо, Полтавська політехніка посіла перше місце у рейтингу uniRank University Ranking-2022 та визнана найкращим багатопрофільним університетом Полтавщини.

Раніше троє науковиць університету виступили на міжнародній конференції «Шанс на науку»,  філологи  Полтавської політехніки проводять онлайн-курси з німецької мови для релокованих до Німеччини українців, колектив університету нагороджений Грамотою Верховної Ради України, а науково-педагогічний колектив політехніки взяв участь у міжнародній педагогічній науково-практичній  конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»