2022-09-05

Колектив політехніки нагороджений Грамотою Верховної Ради України

У День знань в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось урочисте засідання Конференції трудового колективу університету за участі народних обранців. Народні депутати України Олексій Устенко і Андрій Боблях завітали з високою парламентською нагородою – за заслуги перед Українським народом трудовий колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджено Грамотою Верховної Ради України.

Колектив політехніки нагороджений Грамотою Верховної Ради України

Почесними гостями були народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Андрій Боблях та народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, керівник Полтавського обласного осередку партії «Слуга народу» Олексій Устенко.

«Університет впродовж багатьох років залишається одним з найпотужніших вишів Полтавщини. Тут готують гідних спеціалістів, розвивають творчий потенціал студентів та залучають їх до соціального життя. Університет може спокійно конкурувати з іноземними вишами. Об’єктивно, такого рівня ВНЗ, як Політехніка одиниці по всій Україні. А найголовніше — надзвичайно чудовий колектив на чолі з ректором Володимиром Онищенком. Я надзвичайно вам всім дякую так, як дякує вам вся Україна за те, що ви залишаєтеся в Україні, за те, що продовжуєте виховувати студентів, навчати їх, ростити нове покоління. Ще раз вітаю всіх студентів. Дякую кожному працівнику освітніх закладів, які незважаючи на обставини, продовжують навчати наступне покоління. Наснаги вам, успіхів та натхнення. Віримо в Україну!» – привітав нардеп Олексій Устенко.

Парламентарі передали вітання від спікера Руслана Стефанчука і вручили ректору Грамоту Верховної Ради України.

«Надзвичайно приємно, коли щоденна праця помічається і високо оцінюється на рівні держави!

Присутність народних депутатів України на урочистому засіданні Конференції трудового колективу – це не лише велика увага до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а й визнання досягнень університету.  Я щиро дякую за добрі слова про університет, за підтримку та співдію. І особлива вдячність за відзнаку самовідданої роботи колективу, який залишається на місці і дбає про якісну освіту в Україні. Це ще одна історична подія в житті нашого університету! Як сказав Олексій Устенко, Полтавська політехніка – університет, який гідний бути конкурентом багатьох європейських вишів і, в першу чергу, це заслуга всього колективу. Ми намагаємось не лише відповідати викликам часу, а й бути гідними тих зусиль, які докладають наші захисники, виборюючи наше майбутнє.

Від імені колективу бажаю народним депутатам успіхів у реалізації державної політики – на вас надзвичайно велика відповідальність і сьогодні ті процеси, які відбуваються в Україні, позитивно змінюють країну на краще. Всім нам Миру і Перемоги! Слава Україні!» – подякував ректор, професор Володимир Онищенко.

Також подякою голови політичної партії «Слуга народу» Олени Шуляк нагороджено засновника Волонтерського штабу Полтавської політехніки, керівника Центру культури і студентської творчості університету та радника ректора з молодіжної політики Артема Лоіка.

«Насамперед хочу привітати всіх з Днем знань, адже ми заходимо в досить важкий навчальний рік як викладачі і я кажу як батько першокласника, як народний депутат. Всі ми несемо відповідальність. Насамперед хочу вам подякувати за те що ви робите, за те що ви залишаєтесь в Україні, що ви залишаєтесь в університеті й продовжуєте працювати з нашою молоддю, навчати її й продовжуєте самі рости. З минулого року, коли почалась пандемія, з початку війни університет постійно працював.

Досить приємно бачити молодих людей, студентів, які навчаються, бо саме вони з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації працюють для нашої перемоги. Дякую Артему Лоїку, дякую Ярославу Передерію, дякую Олександру Дроботі. Було видно, що люди постійно працюють й хочуть посприяти нашій перемозі. Хочу побажати вам, щоб в цьому році ви частіше чули дзвінки на перерву, ніж повітряні тривоги», – побажав нардеп Андрій Боблях.

Студентський парламент відзначив народних депутатів своїми подяками за підтримку молодіжних ініціатив.

Нагадаємо, колектив університету за свою історію був п’ять разів нагороджений найвищою Урядовою нагородою.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»