2022-08-18

Політехніка посіла перше місце у рейтингу uniRank University Ranking-2022

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів перше місце у рейтингу uniRank University Ranking (4 International Colleges & Universities)-2022 серед закладів вищої освіти Полтавської області і увійшов до ТОП-50 найпопулярніших університетів України.

Політехніка посіла перше місце у рейтингу uniRank University Ranking-2022

Оприлюднені результати рейтингу найпопулярніших закладів вищої освіти uniRank University Ranking (4 International Colleges & Universities)-2022.

Даний рейтинг неакадемічний, але формується незалежними міжнародними експертами uniRank за такими критеріями:

  • заклад має статут, ліцензію чи акредитацію відповідної української організації вищої освіти;
  • проводить підготовку щонайменше на бакалавраті, а краще – і в магістратурі, аспірантурі та докторантурі;
  • проводить заняття переважно в традиційному, очному, недистанційному форматі навчання.

Таким чином експерти формують таблицю «неакадемічної ліги найкращих університетів» на основі дійсних, неупереджених веб-метрик, наданих незалежними джерелами веб-розвідки, а не даних, наданих самими університетами. За задумом авторів рейтингу, такий підхід покликаний допомогти абітурієнтам, студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету.

Першу сходинку у Полтавській області впевнено посідає Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Загалом цього року до рейтингу увійшло 185 українських університетів, серед яких Полтавська політехніка посіла 44 місце, тобто входить в ТОП-50 найкращих університетів України:

«Статус найпопулярнішого університету Полтавської області і позицію в ТОП-50 університетів України підтверджено ще одним рейтингом – Полтавська політехніка посіла перше місце серед полтавських закладів вищої освіти у рейтингу uniRank University Ranking (4 International Colleges & Universities)-2022!

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – лідер щорічних міжнародних академічних рейтингів, один з провідних багатопрофільних університетів України. Високі позиції у міжнародних  рейтингах – це не просто цифри, що консолідують спільні досягнення у науково-освітній сфері, це злагоджена робота всього науково-педагогічного колективу, єдиної команди однодумців, що живуть життям університету. Щиро вдячний усім колегам за вірність обраній справі, сумлінну працю на благо української науки і вищої освіти, любов до студентів і невпинний оптимізм!

Пишаємося власними здобутками, горді представляти Полтавщину, не зупиняємося на досягнутому, працюємо задля спільної Перемоги!

Запрошуємо на навчання до найкращого університету Полтавської області!» –  прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, Полтавська політехніка посіла перше місце серед полтавських університетів у рейтингу Webometrics і визнана найкращим полтавським багатопрофільним університетом.

Раніше Полтавська політехніка стала єдиним університетом Полтавщини, який за останній рік увійшов до кількох найвпливовіших міжнародних рейтингів.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»