2022-09-28

Науковиця політехніки стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award»

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор філософії Наталія Максюта стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award» та отримала грошову винагороду в 500 євро від відомої німецької компанії за презентацію сучасної моделі «озеленення» муніципального транспорту на прикладі міста Полтава на міжнародній конференції «Шанс на науку» у Німеччині.

Науковиця політехніки стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award»

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор філософії Наталія Максюта стала лауреаткою премії «Renewable Energy Award» з грошовою винагородою в 500 євро від  відомої німецької компанії «BayWa r.e» за презентацію еко-проєкту, спрямованого на вирішення проблем забруднення атмосферного повітря, зменшення хімічного та шумового забруднення у міському середовищі.

Нещодавно Наталія Максюта разом з колегами взяла участь у престижній міжнародній конференції «Шанс на науку» («Chance of Science»), організованої провідним німецьким закладом вищої освіти, який продовжує надавати всебічну підтримку та сприяння українським науковцям в умовах війни – Університетом Лейпцига.

У рамках масштабної наукової події науковиця  Полтавської політехніки  презентувала доповідь, у якій поділилася розробленою сучасною моделлю «озеленення» муніципального транспорту міста Полтава та презентувала комплекс заходів, спрямованих на зменшення хімічного забруднення  та шумового навантаження на  міське середовище. За результатами роботи   міжнародної конференції «Шанс на науку» доповідь науковиці Полтавської політехніки стала кращою у секції  «Екологія та енергетика», а організатори конференції та представники європейської академічної  спільноти відзначили суспільну значущість наукової роботи та високий рівень презентації  напрацювань у екологічній сфері.

«Працюючи над  обраною тематикою, намагалася віднайти ефективні шляхи вирішення регіональних екологічних проблем, пов’язаних із забрудненням атмосферного повітря шкідливими викидами. На жаль, дана проблема  стає актуальнішою не лише для України, але й інших європейських країн, з розвитком  інноваційних технологій та збільшення кількості транспорту на вулицях наших міст ситуація набуває глобального масштабу, тому необхідно  знайти шляхи  вирішення подібних проблем  на міжнародному рівні.

 Варто відзначити, що колеги-науковці з провідних зарубіжних університетів та представники всесвітньо відомих брендів не залишаються осторонь  обговорення вищеназваних проблем і докладають максиму зусиль для їхнього успішного вирішення. Для мене дуже почесно отримати високу міжнародну відзнаку, яка слугуватиме додатковим позитивним стимулом працювати ще ефективніше на благо  університету, українського народу та нашої країни. Пишаюся спільними здобутками і своєю належністю до наукової спільноти Полтавської політехніки!» – прокоментувала науковиця Наталія Максюта.  Лауреатка престижної  премії  висловлює  слова щирої вдячності  за  надану можливість презентувати наукові напрацювання на високому європейському рівні  адміністрації, викладачам кафедри  прикладної екології та природокористування Полтавської політехніки та партнерам з Університету Лейпцига.

Нагадаємо, міжнародна конференція «Chance of Science» заснована у вересні 2015 року для допомоги науковцям-біженцям і проводиться на постійній основі. Для активних студентів, науковців чи дослідників, викладачів університетів, постраждалих від війни, це відмінна можливість  продовжити навчання, презентувати дослідницький проєкт чи наукову роботу, поділитися власними дослідницькими даними та науковим досвідом, а також створити мережу контактів у рамках навчальної дисципліни.

Раніше науковці представили інноваційну та науково-освітню діяльність Полтавської політехніки на конференції-виставці ЕАІЕ-2022 у Барселоні, студентки презентували власний екодосвід у проєкті, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, а проєкт науковиць Полтавської політехніки  переміг на конкурсі Jean Monnet Actions  від програми Erasmus+.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»