2020-10-05

Філологи відзначили День Німецької єдності

2 жовтня викладачі кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Кушнірова та Анна Павельєва присвятили інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?» для студентів І та IV курсів спеціальності 035 «Філологія» одному з головних німецьких загальнодержавних свят.

Філологи відзначили День Німецької єдності

День Німецької єдності (Tag der Deutschen Einheit) — національний день Німеччини, що святкується 3 жовтня та є вихідним днем. Цього дня у 1990 році відбулося об’єднання двох німецьких республік в єдину Федеративну Республіку Німеччину. Є одним з дев'яти загальнодержавних свят Німеччини, що відзначаються в усіх землях.

Минулого року в українсько-німецькому центрі політехніки відзначили 30-ту річницю падіння Берлінського муру.

Напередодні цьогорічного Дня Німецької єдності науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор філологічних наук, професор Тетяна Кушнірова та кандидат філологічних наук, доцент Анна Павельєва провели інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?».

Студенти-філологи продемонстрували знання у галузі німецького лінгвокраїнознавства, навички логічного мислення, давали конкретні відповіді на складні запитання. Тематикою цьогорічної гри стали традиції, звичаї німецькомовних країн, цікаві факти з історії, культури та літератури, події з життя видатних німців.

«Вже другий рік поспіль відзначаємо зі студентами День Німецької єдності інтелектуальною грою, – прокоментувала доктор філологічних наук, професор Тетяна Кушнірова. – Студенти у веселій та невимушеній атмосфері пригадують цікаві факти з німецької історії та мистецтва, навчаються злагоджено працювати в команді.

Цього року, у зв’язку з запровадженням змішаної форми навчання, вирішили залучити першокурсників, які навчаються офлайн, та студентів IV курсу (Лазебник А., Слюсаренко М., Купрієнко О., Дибок О.), які навчаються дистанційно. Студенти взяли участь у вікторині онлайн, за допомогою платформи Zoom, і стали беззаперечними лідерами цього змагання, показавши високий результат (11 із 15 балів). Дякуємо колегам, які сприяли якісній мовній підготовці майбутніх бакалаврів! Студенти і викладачі гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали величезне задоволення від дружнього спілкування, нові приємні емоції та символічні солодкі призи».

Серед студентів І курсу перемогу здобула команда «Толока» (О. Кордунян, А. Алхатіб, Т. Гетьманенко, А. Куда ), яка продемонструвала відмінні знання та достойно проявила себе у грі.

Захід відбувся за сприяння ГО «Полтавське товариство німців».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»