2024-10-16

«Герої без зброї»: у Полтавській політехніці відкрили фотовиставку, присвячену рятувальникам

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрилася фотовиставка «Герої без зброї», присвячена професійним будням полтавських рятувальників. На представлених світлинах відображені реальні історії людей, які щоденно ризикують своїм життям заради безпеки кожного українця.

«Герої без зброї»: у Полтавській політехніці відкрили фотовиставку, присвячену рятувальникам

У рамках підписаного Меморандуму та плідної співпраці з Головним управлінням ДСНС України в Полтавській області у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрилася фотовиставка «Герої без зброї», присвячена професійним будням полтавських рятувальників. Варто відзначити, що Полтавська політехніка стала першим закладом вищої освіти Полтавської області, де експонуються унікальні світлини.

Фотовернісаж у затишному конференц-залі урочисто відкрили начальник Головного управління ДСНС України в Полтавській області Андрій Хижняк та ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко, які відзначили унікальну можливість у стінах багатопрофільного класичного університету відкрити фотовиставку, присвячену почесній професії рятувальників.

«На цих світлинах ми бачимо не лише складну роботу, але й серця цих героїв. Це люди, які без вагань ідуть у саме пекло, щоб врятувати нас. Я хочу подякувати кожному рятувальнику за його віддану працю, за сміливість і мужність, які вони демонструють щодня.

Щиро дякую начальнику Головного управління ДСНС України в Полтавській області Андрію Анатолійовичу Хижняку за відкритість до співпраці, надану честь презентувати в Полтавській політехніці такий унікальний проєкт – фотовиставку «Герої без зброї».

Студенти зможуть зануритися у важкі та часто небезпечні будні рятувальників, побачити, з якими викликами вони стикаються, та усвідомити важливість кожної миті їхньої самовідданої праці. Ми всі глибоко поважаємо цю професію, а також підтримуємо їх усіма доступними нам засобами. Відкриття такої виставки - це наша можливість ще раз висловити вдячність, а також підкреслити важливість взаєморозуміння і допомоги тим, хто на передовій боротьби за життя кожного з нас.

Маємо пам’ятати якою ціною дається кожна хвилина нашого життя та щиро дякувати рятувальникам за героїзм. Завдяки їхнім мужнім зусиллям маємо можливість наживо надавати якісну вищу освіту нашим студентам, які в майбутньому працюватимуть над повоєнним відновленням нашої України та долучаться до команди Героїв», – відзначив ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

За словами очільника багатопрофільного класичного університету, це не просто фотовиставка, то реальний зв'язок між студентами і героями-рятувальниками, який показує напружені будні надзвичайно важливої праці героїв очима самих рятувальників. 

«Хочу подякувати Вам та вашому колективу за можливість презентувати таку фотовиставку в стінах Полтавської політехніки. Ми маємо унікальну частину з ліквідації нафтогазових аварій, більшість бійців – це випускники університету. Завдячуючи їхнім професійним діям і злагодженості, ми, в першу чергу, ліквідовуємо багато надзвичайних ситуацій, які трапляються по всій Україні, а не лише в області.

На цих світлинах зображені пожежні, рятувальники, офіцери, рядові, які виконують щодня свої завдання. тільки на минулому тижні у нас були дві надзвичайні ситуації, спричинені ворожими обстрілами. І знову рятувальники пішли на допомогу, виконали все якісно у найкоротший термін, що наші громадяни не відчули відголосків вибухів. В цьому і є наша робота, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки і надати допомогу населенню, яке її потребує.

Ще раз дякую за можливість презентувати світлини, кожна з яких унікальна, тому що є такі фото, де стомлені рятувальники, де справжнє полум’я, де є різні події, що у нас траплялися в області. Студентам і професорсько-викладацькому складу рекомендую уважно подивитися на кожну світлину, яка по-своєму цінна та унікальна.

Зичу колективу процвітання, розвитку і разом рухаємо Україну до перемоги, популяризуємо професію рятувальників. Окреме дякуємо за професійні кадри, якими ви поповнюєте наші рятувальні служби», – зазначив начальник Головного управління ДСНС України в Полтавській області Андрій Хижняк.

На 34 зафіксованих фахівцями пресцентру ГУ ДСНС України в Полтавській області світлинах відображені реальні історії людей, які щоденно ризикують своїм життям заради безпеки кожного українця. 

До фотовернісажу долучилися науково-педагогічні працівники та студенти різних структурних підрозділів університету, які поділилися отриманими враженнями.

Усі бажаючі можуть відвідати фотовиставку «Герої без зброї», яка експонуватиметься у Полтавській політехніці до 25 жовтня. 

Нещодавно у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка художника та іконописця Данила Мовчана «Торкаючись небес...».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»