2024-04-05

«Героїв пам'ять жива»: студенти університету взяли участь у презентації нового туристичного маршруту

Студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки взяли участь у презентації нового туристичного маршруту на території Полтавської міської територіальної громади «Героїв пам'ять жива». Презентований маршрут включатиме кілька меморіальних локацій, присвячених вшануванню полеглих захисників та захисниць України.

«Героїв пам'ять жива»: студенти університету взяли участь у презентації нового туристичного маршруту

5 квітня студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», що опановують фахові компетенції за освітньою програмою «Туризм», взяли участь у презентації нового туристичного маршруту на території Полтавської міської територіальної громади «Героїв пам'ять жива». Авторкою нового маршруту виступила Наталія Кузьменко, подія відбулася за всебічного сприяння Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації.

Під час оглядової екскурсії учасники ознайомилися з особливостями організації патріотичних заходів в сучасних умовах. За їхніми словами, патріотичне виховання є надзвичайно важливим для розвитку будь-якої нації, адже воно формує у людей почуття любові до своєї Батьківщини, поваги до її історії та культури, а також готовність захищати її інтереси.

Туристичний маршрут включає:

  • Стелу Героям Небесної Сотні та Героям АТО;
  • Локацію перед дзвіницею Успенського собору;
  • Меморіал пам’яті Героїв з похованнями військовослужбовців, загиблих у ході повномасштабного вторгнення рф (Затуринське кладовище);
  • Алеї Героїв на Центральному міському кладовищі та в Нових Санжарах.

Необхідність таких маршрутів актуалізує використання цифрових реєстрів пам’яті, які є важливими не тільки для сьогодення, але і для майбутніх поколінь. Оскільки саме письмові свідчення дозволяють не тільки фіксувати, але і формувати історію, яка є основою, на якій будується нація, і вона продовжує впливати на її розвиток у майбутньому.

Науково-педагогічні працівники та студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності організаторам івенту за змістовну подорож туристичними локаціями.

Нещодавно учасники студентського клубу обговорили проведення Міжнародного дня боротьби за права жінок у різних країнах світу та присвятили чергове засідання національним стравам різних регіонів України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»