2023-03-16

Голова Держгеонадр нагородив ректора політехніки за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів і плідну співпрацю

Один з топ-спікерів IX Міжнародного галузевого форуму – Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах розповів про діяльність Держгеонадр в умовах війни, значення галузей надрокористування для економіки України та кадрову політику. За вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів і плідну співпрацю з Державною службою геології та надр України ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка нагороджено Почесною грамотою.

Голова Держгеонадр нагородив ректора політехніки за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів і плідну співпрацю

Під час виступу на IX Міжнародному галузевому форумі «Енергетична безпека – головний пріоритет розвитку нафтогазової галузі України», який відбувся на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах розповів про перспективи у надрокористуванні, існуючі виклики, діяльність Служби згідно з нормами оновленого Кодексу України про надра, основні результати 2022 року й окреслив нові завдання та пріоритети на поточний рік.

Незважаючи на воєнний рік колективу Держгеонадр вдалося забезпечити стабільну роботу, реагувати на потреби економіки, готуючи нові пропозиції спеціальних дозволів та регулярно проводити аукціони, що дає надходження до держбюджету та можливість бізнесу працювати. Служба здійснює заходи для підготовки імплементації норм запроваджених Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами» ухваленого в грудні минулого року, працює над розробкою вторинного законодавства.

«Наша команда потребує молодих кваліфікованих кадрів, за останні роки понад 20 випускників університетів пройшли стажування, найкращі з них успішно працевлаштовані. Високо цінуємо співпрацю з вітчизняними науковими установами, освітніми закладами, чільне місце в якій посідає об’єднання зусиль з Полтавською політехнікою», – прокоментував очільник Держгеонадр Роман Опімах.

За вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів і плідну співпрацю з Державною службою геології та надр України Роман Опімах нагородив Почесною грамотою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка.

Нагадаємо, центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр – Державна служба геології та надр України підписала договір про співробітництво з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У рамках співпраці голова Держгеонадр прочитав лекцію для студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського фахового коледжу нафти і газу, ділився практичними кейсами інноваційної діяльності служби та розповів про перспективи проходження практики, стажування та успішного працевлаштування випускників Полтавської політехніки.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»