2023-09-15

«Головний табір країни»: студенти політехніки вдруге взяли участь у всеукраїнському молодіжному заході

Представники студентства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вдруге стали учасниками щорічного масштабного заходу для активної молоді – «Головний табір країни». Програма була насичена інформативними лекціями від топспікерів, майстер-класами та різноманітними спортивними активностями.

«Головний табір країни»: студенти політехніки вдруге взяли участь у всеукраїнському молодіжному заході

Протягом 5-11 вересня у місті Богуславі відбувся масштабний всеукраїнський захід – щорічний «Головний табір країни», організований ГО «Офіс професійної підтримки реформ» та Міністерством молоді та спорту України. Захід об’єднав більше півсотні учасників з різних областей України.

Табір проводиться з метою налагодження співпраці між кращими представниками молоді країни та посилення їх участі у державних процесах, а також створення необхідних умов для продуктивного навчання, відпочинку, пошуку себе у нових видах спорту, та разом з тим отримання нового досвіду від спікерів під час лекцій та майстер-класів.

Учасниками табору стала активна молодь Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а саме студентки ННІ фінансів, економіки, управління та права – Валентина Бабець, Вероніка Грищук, Анна Ісіченко, та студенти ННІ архітектури, будівництва та землеустрою – Олекса Щур-Дунець та Омелян Щур-Дунець.

Спікерами заходу були ексміністри, представники профільних міністерств, народні депутати, громадські діячі, представники молодіжних центрів, військовослужбовці Збройних Сил України, журналісти, волонтери, психологи, підприємці, політологи, маркетологи, блогери, волонтери, призери Олімпійських ігор тощо.

У перший день табору учасників привітали заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров, ексзаступник голови КОДА, радник Міністра охорони здоров'я Віталій Власюк, міський голова Богуслава Віталій Хоменко та інші поважні гості.

Організатори забезпечили цікаву і пізнавальну програму учасникам. Про проблеми й перспективи розвитку молодіжної політики учасники говорили з народними депутатами України Марією Мезенцевою та Олександром Горенюком, радником міністра охорони здоров'я України Віталієм Власюком, головою Українського інституту національної пам'яті Антоном Дробовичем, генеральним директором директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владиславом Власюком.

 Кейс міжнародних відносин розкрив у своїй доповіді про відносини між Україною та Португалією Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні Антоніу Алвеш Машаду.

Волонтери-інструктори з мінної небезпеки провели інформаційну сесію щодо правильного поводження із вибухонебезпечними предметами, а інструктори з першої допомоги — розповіли, як надати першу допомогу постраждалим людям. Командир загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Київської області розповів учасникам про роботу волонтерів під час тимчасової окупації Київщини та опісля, а також поділився власними життєвими історіями. Альпіністки Тетяна Яловчак та Діана Прідьма прочитали лекції з питань виживання.

«Тиждень був насичений лекціями та дискусіями, під час яких було обговорено безліч тем, що стосуються державних процесів, ситуації в країні та за кордоном, освітніх та медичних процесів тощо. Студенти долучилися до різних видів активностей: фехтування, стрільби з лука, катання на ковзанах, бейсболу та інших.

Івенти такого формату гарно «прокачують» молодь, надають безліч можливостей для розвитку та відпочинку. Отримавши неоціненні знання та надихнувшись на креативні ідеї, студенти Полтавської політехніки впевнено крокують до нових вершин!», – поділилася голова студентської ради ННІ фінансів, економіки, управління та права Валентина Бабець.

Програма була сповнена спортивними активностями на свіжому повітрі, день розпочинався з ранкової руханки. Упродовж тижня учасники спробували себе у різних видах спорту: фехтуванні, стрільбі з луку, бейсболі, волейболі, баскетболі тощо.

Минулого року студенти політехніки вперше відвідали «Головний табір країни».

Нещодавно Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»