2022-08-31

Студенти політехніки відвідали Головний табір країни

Креативна та ініціативна студентська молодь Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяла активну участь у проєкті «Головний табір країни. Київщина», спрямованому на розвиток волонтерських, лідерських, соціальних та інформаційно-просвітницьких навичок. 115 молодих лідерів проводили змістовне дозвілля.

Студенти політехніки відвідали Головний табір країни

Упродовж 23-29 серпня 2022 року під патронатом Київської обласної військової адміністрації відбувся освітньо-виховний захід «Головний табір країни. Київщина», учасниками якого стали студенти, школярі, цілеспрямована творча молодь з усієї України. Учасники протягом тижня навчались на тренінгах з медіаграмотності, економіки, дій в надзвичайних ситуаціях, національно-патріотичного виховання, відвідували творчі та спортивні майстер-класи.

Міністерство молоді та спорту України представляла заступниця міністра Марина Попатенко, яка передала офіційне вітання від міністра Вадима Гутцайта.

Від Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» учасниками стали: волонтер, студент групи 301-БП Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Олекса Щур-Дунець, волонтерка, студентка групи 201-ГІ факультету філології, психології та педагогіки Світлана Левченко та фахівець відділу культури і студентської творчості Центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Полтавської політехніки Ярослав Передерій.

 «Ще більше хочеться працювати з молоддю та йти до нових цілей, обмінюючись досвідом з іншими. Ми мали унікальну можливість навчатись в успішних спікерів, обирати заняття до душі, змагатись за призи Головного табору країни. Особисто я був у складі команди «Ракета», яка виборола перше місце. Отримав грамоту, медаль та командний кубок, але головне, що нашу команду відзначили як найактивнішу серед команд-учасниць», – поділився враженнями учасник проєкту Ярослав Передерій. Додає – нові корисні та цікаві знайомства неодмінно стануть в нагоді, учасники невдовзі використають новий досвід у реальних справах.

Для учасників табору були організовані інформаційно-навчальні тренінги та семінари за наступними тематичними блоками:

Державна політика і молодь. «Чому нас навчила війна?»

Економіка країни. Вплив на молодь. Ризики та можливості.

Інформаційна війна і безпека. Пропаганда в медіапросторі, як вплив на свідомість.

Волонтерство. Молодіжні програми та проекти – актуальні вектори розвитку.

Патріотизм. Військово-патріотична складова і національна ідентичність. Особиста безпека.

Спорт і культура, як сфери найбільшого впливу на молодь та формування громадської думки.

Спікерами виступили ексміністри, діючі представники профільних міністерств, підприємці, депутати, громадські діячі, представники молодіжних центрів, представники департаментів Київської обласної військової адміністрації, працівники Центрів зайнятості, військово-патріотичних організацій, політологи, журналісти, маркетологи, блогери, волонтери, чемпіони і призери Олімпійських ігор тощо. Власним досвідом у сфері молодіжної політики поділилися голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, народна депутатка України Марія Мезенцева, заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Програма була насичена спортивними активностями, а день розпочинався з ранкової руханки. Упродовж тижня учасники також відвідували майстер-класи від Олімпійських чемпіонів та призерів – із дзюдо від Георгія Зантараї та Ольги Дріг, з плавання від Дениса Силантьєва, а також з ушу, з греко-римської боротьби, з фехтування, «спорту для всіх», з українських танців, аеророзвідки, стронгмену, метання ножів, мінно-вибухової безпеки та поводження зі зброєю від представників поліції та ДСНС, воркшоп від Державної служби зайнятості України.

Молодь також навчалась наданню домедичної допомоги в екстрених ситуаціях, працювала в групах над кейсами із протидії інформаційній війні і токсичним відносинам, займалась в театральній студії. Творчі молоді люди відвідували майстер-класи з виготовлення свічок, ткацтва, гончарства, виготовлення квітки-забавлянки, ляльки-мотанки з кукурудзиння, браслетів з бісеру, патріотичної розмальовки медового печива, виготовлення оберегів та бісероплетіння, вишивання та виставку художніх робіт.

Учасники сповнені незабутніх вражень і сподіваються, що після Перемоги такі табори стануть традицією.

Нагадаємо, у політехніці нагородили лідерів молодіжного руху Полтавщини, молодим полтавцям вручили подяки міського голови та Молодіжної ради Полтавської територіальної громади.

Раніше член волонтерського штабу Полтавської політехніки розповів про особливості волонтерської діяльності в умовах війни.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»