2022-08-14

Молодим полтавцям вручили подяки міського голови та Молодіжної ради Полтавської територіальної громади

З нагоди Міжнародного дня молоді міський голова Олександр Мамай та голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади Микола Бутко відзначили активну молодь громади. Відзнаками нагороджені студент-паралімпієць Олексій Вірченко і представники-університету – члени МР Полтавської міської територіальної громади. Колективну молодіжну відзнаку отримав волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Молодим полтавцям вручили подяки міського голови та Молодіжної ради Полтавської територіальної громади

12 серпня на сцені Полтавської політехніки просто неба активну полтавську молоді нагородили очільник Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай, голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади Микола Бутко і ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко. Після урочистостей відбулось засідання Молодіжної ради Полтавської територіальної громади і презентація Першого міського молодіжного журналу VIKHOLA.

«Я сьогодні як ніколи радий вітати всіх вас з Міжнародним днем молоді. Сьогодні ви молоді, сьогодні ви завзяті, але водночас відповідальні й цілеспрямовані. Ви саме та молодь, яка не тільки прагне, а й змінює світ навколо себе. Пам’ятаю, як рік тому ми з вами зустрічалися вперше створюючи в нашому місті Молодіжну раду. Я дякую кожному з вас за цей рік, за вашу роботу, за вашу старанність. Я вірю, що всі ваші починання – це гарний старт розвитку потужної молодіжної платформи нашого з вами міста під назвою Полтава.

Зараз ми живемо з вами в надзвичайно важкий час для нашої країни та для кожного з нас. Але я сьогодні впевнений, що кожен з вас у своїх навчальних закладах, у своїх громадських організаціях, у своїх сім’ях та у колі своїх друзів робите все необхідне, щоб наблизити нашу перемогу. Я знаю, що ви займаєтеся волонтерством, плетете сітки, виготовляєте окопні свічки, проводите благодійні заходи, займаєтеся гуманітарною допомогою і не залишаєте без уваги всіх тих, хто приїхав до нас з інших міст нашої держави. А ще ви не забуваєте гарно навчатися. Хтось отримує перемоги на змаганнях, хтось ділиться зі своїми однолітками корисними й необхідними знаннями, а хтось мужньо захищає нашу країну. Всі ви робите неоціненний вклад та наближаєте нашу перемогу. І в цей Міжнародний день молоді я дякую вам і пишаюся кожним із вас. Бажаю вам від себе особисто, від всієї Полтавської територіальної громади нових досягнень, здобутків, віри у власні сили. Любіть нашу Полтаву, любіть нашу рідну державу. Нехай ваша мужність, ваша воля та щоденна праця допомагають соборній, вільній, незалежній Україні. Перемоги, миру та процвітання нашій з вами державі», – побажав міський голова Олександр Мамай.

«Місто сповнене ініціативної та активної молоді, яка готова творити та змінювати простір громади. Кожен з молодих людей намагається знайти себе і бути корисним для нашої держави, адже в умовах воєнного стану кожен робить все можливе для нашої перемоги. Полтава завжди була, є і буде молодіжним студентським містом. І сьогодні, я впевнений, що інвестиції в молодь безумовно забезпечать щасливе майбутнє України. Тож я вітаю вас і впевнений, що молодь України – найкраща, молодь Полтави – найталановитіша!» – зазначив ректор Володимир Онищенко.

Подяку міського голови за вагомий внесок у розвиток молодіжного простору Полтавської міської територіальної громади, активну життєву позицію, креативність та безупинне прагнення змінити молодіжне суспільство на краще, прояв цілеспрямованості та стійкості у досягненні цілей, високий рівень професійного підходу до виконання поставлених завдань та з нагоди Міжнародного дня молоді нагороджені:

  • голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади – Микола Бутко;
  • заступник голови Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади – Іван Ксенжук;
  • секретар Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади – Анастасія Лисенко;
  • керівниця відділу медіа та піару Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади – Анна Токарева;
  • членкиня Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади, головній дизайнерці Першого міського молодіжного журналу «Віхола» – Влада Микитенко;
  • член Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади – Богдан Радкевич;
  • члену Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади  – Віктор Шилов;
  • головний редактор Першого міського молодіжного журналу VIKHOLA – Олексій Ткаченко;
  • волонтер Центру благодійної (гуманітарної) допомоги № 1 –  Олександр Череватенко;
  • вчитель хореографії Полтавської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 10 ім. В.Г. Короленка Полтавської міської ради Полтавської області –Віталій Шембарьов;
  • волонтер Центру благодійної (гуманітарної) допомоги № 2 –Тетяна Хуторянська;
  • лікарка загальної практики-сімейної медицини, амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 1 КП «ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 1 ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» – Арина Кириченко;
  • член основного складу національної збірної команди України з плавання (з порушенням зору), майстру спорту України міжнародного класу, срібному призеру 16 літніх Паралімпійський Ігор в Токіо 2020 з плавання, дворазовому чемпіону світу з плавання (100 Батерфляй, 100 вільний стиль) 2022 м. Фуншал, Португалія – Олексій Вірченко.

 

Подякою Департаменту культури, молоді та сімʼї Полтавської міської ради відзначили членкиню Правління з Міжнародної діяльності Української асоціації молодіжних рад Людмилу Лук’янову.

 «Хочу сказати, що  в теперішній час для нас важливі дати. Завжди гарні події ми асоціюємо з ними. 12 серпня святкується Міжнародний день молоді, і для кожного з нас цей день дуже важливий, якщо ми розуміємо, що святкуємо його з усім світом. Хочу привітати всіх з Днем молоді й сказати, що ніколи нічого не треба боятися, тому що молодь – це рушій змін», – зазначив Микола Бутко, голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади.

Подякою Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади за активну участь у розбудові молодіжної політики міста, ініціативність та незрушимість у реалізації нових проєктів, цілеспрямованість й бажання змінити молодіжний простір Полтави на краще, сміливість у прийнятті рішень та завзятість у розвитку громади з нагоди Міжнародного дня молоді нагородили:
 

  • члена Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади –  Артема Іваницького;
  • члена Молодіжної ради – Олександра Дроботю;
  • члена Молодіжної ради – Олександра Мамая;
  • Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Волонтерський загін «Єдність» Полтавського державного медичного університету;
  • Центр реалізації молодіжних ініціатив Полтавського державного аграрного університету;
  • голову волонтерського загону «Єдність» – Єлизавету Первушину;
  • секретаря громадської організації «Соборність Нації» – Анну Гирявець;
  • волонтера та молодіжного активіста – Богдана Чопівського;
  • волонтера та молодіжного активіста – Дениса Давидова;
  • журналістку онлайн-платформи ЗМІСТ – Анастасію Добряк;
  • начальницю відділу реалізації молодіжної політики Департаменту культури, молоді та сімʼї Полтавської міської ради – Олену Стрілець.

     

Засідання Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади розпочалося зі звіту голови Миколи Бутка за рік роботи. Голова ради розповів про проєкти, над якими працює Молодіжна рада, та про роботу членів ради під час війни.

«Починаючи з 24 лютого члени Молодіжної ради розділилися на декілька напрямів роботи. Один із найважливіших – інформаційний простір. Робота на інформаційному полі – створення першого спецвипуску першого міського молодіжного журналу. Також у нашому списку координація роботи гуманітарного складу Полтавської обласної військової адміністрації, контакт-центр для ВПО. Ми з членами молодіжної ради вирішили, що ефективніше буде долучитися до вже наявних ініціатив і там бути біль активними, аніж створювати щось нове. Тому більшість членів розійшлися по громадським організаціям, університетам, волонтерським штабам», – розповів Микола Бутко. Молодіжна рада продовжує роботу у волонтерських проєктах й чекає на можливість повернутися до виконання функції дорадчого органу, коли ухвалюватимуть важливі питання для полтавців.

Головний редактор Першого міського молодіжного журналу VIKHOLA – Олексій Ткаченко презентував перший номер, в якому висвітлюються актуальні теми, написані молоддю для молоді. Через рубрики «Люди», «Суспільство», «Медицина», «Саморозвиток», «Подорожі», «Молодіжка» всі охочі могли дізнаватися про молодіжне життя Полтави, завантажувати, ознайомлюватися та поширювати журнал. Також створена рубрика «Студради», де студентські спілки розповідатимуть про себе.

Керівник відділу культури і студентської творчості центру по роботі із студентами та обдарованою молоддю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», засновник волонтерського штабу Полтавської політехніки Артем Лоїк  зробив музичний подарунок присутнім виступивши з піснею «Лютує» – спільним творчим проєктом виконавця зі студентами політехніки.

Після закриття засідання учасників запросили до участі в акції з написання картини для благодійному ярмарку від Містохаб «Спаський двіж».

Цього ж дня у політехніці нагородили лідерів молодіжного руху Полтавщини.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»