2022-08-14

У політехніці нагородили лідерів молодіжного руху Полтавщини

З нагоди першого відзначення Міжнародного дня молоді в Україні на території Полтавської політехніки відбулися урочистості обласного рівня. На сцені університету просто неба відзначили активну та ініціативну молодь Полтавщини.

У політехніці нагородили лідерів молодіжного руху Полтавщини

12 серпня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості з нагоди першого відзначення Міжнародного дня молоді в Україні.

Участь у заході взяли перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, заступниця начальника Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко і ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко і нагородили лідерів молодіжного руху області відзнаками Міністерства молоді та спорту України, Почесними грамотами Полтавської ОВА, Подяками Полтавської обласної ради та Подяками Управління молоді та спорту Полтавської ОВА.

«Сьогодні українська молодь активно інтегрується в європейське співтовариство, і в умовах воєнного стану кожен на своєму місці робить все для наближення перемоги України над ворогом.

Дуже символічно, що вперше на Полтавщині це свято по-новому відзначається в університеті, який десять років тому офіційно приєднався до європейської академічної спільноти – Великої Хартії Університетів, а сьогодні ми всі працюємо на Перемогу.

Хтось волонтерить і допомагає ЗСУ, хтось боронить нашу країну, але таким же важливим завданням студентів, на мою думку, є якісне навчання. З ним приходять успіхи у навчанні, науці, спорті, які також прославляють Україну. Тільки за рахунок якісних знань випускники зможуть відбудовувати зруйновану інфраструктуру нашої країни, розвивати економіку країни, забезпечувати енергетичну незалежність нашої країни й робити все для того, щоб Україною пишався увесь світ.

Як ректору мені було дуже приємно вітати серед нагороджених випускників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Так тримати і бажаю подальших успіхів!

Вітаю Молодь – майбутнє України!

Перемога буде за нами!

Слава Україні!», – привітав ректор Володимир Онищенко.

«Сьогоднішнє свято відбувається в особливих умовах – в умовах воєнного стану, в умовах несправедливої агресивної війни. І, дійсно, основний тягар протидії агресору на сьогодні, на жаль, на нашій молоді, тому що переважно наші захисники – це найбільш активні молоді люди, чоловіки й жінки. Сьогодні така чудова нагода висловити їм велику вдячність, тому що те, що ми сьогодні можемо знаходитися в таких умовах – в цьому прекрасному університеті, це перш за все завдяки їх зусиллям, їх подвигам, їх відданості державі. Тому я думаю, що це свято й ця війна змінить уяву в суспільстві про нашу молодь. Питання охорони кордонів, протидії агресору, підприємництва, розвитку освіти – я думаю, що ці функції буде виконувати, перш за все, наша молодь. І я впевнений, що після перемоги ми повернемо ті здобутки, які були в нашій державі до війни й відбудуємо все, що можна відбудувати.

На сьогодні в цьому університеті подано найбільшу кількість заявок для вступу на навчання не лише в нашій області. Якщо порівнювати українські університети з інших регіонів, то Полтавська політехніка є лідером за кількістю заявок. Я хочу побажати цьому закладу, щоб в цьому році кількість заявок збільшилась, тим більше є такі спеціальності, які актуальні не лише в умовах воєнного стану, а й в умовах мирного життя. Я впевнений, що це буде скоро. Надзвичайні зусилля докладають всі громадяни України, наші європейські партнери, наші міжнародні партнери. Перемога буде за нами і я хочу побажати, щоб ми якомога більше залишались молодими й енергійними», – побажав Олександр Лемешко.

«Досить знаково, що цього року вперше відзначаємо таку дату саме 12 серпня, бо в цьому році ми розуміємо, що кожен з нас, наша країна ніколи не буде такою, якою вона була. І цей день також відзначається по новому. Саме молодь з 24 лютого перша стала волонтерити, стала допомагати ЗСУ, перша розселяла внутрішньо переміщених осіб, збирала гуманітарну допомогу. Я знаю це особисто, я вдячна вам за це. Ви досі не покладаючи рук робите це, допомагаєте не дивлячись на втому. Ви не просто прекрасне майбутнє нашої країни, ви зараз змінюєте хід історії своєю вірою, своєю згуртованістю. Ви прекрасне сучасне. Після закінчення війни у нас з вами дуже багато роботи, але я щиро вам вдячна за те, що ви робите», – зазначила заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко.

Відзнаку Міністерства молоді та спорту України за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Україні, національно-патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність, відданість справі та з нагоди Дня молоді отримали:

  • Світлана Громцева – директор Комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради;
  • Віталій Бодня – секретар молодіжної ради «Progress» при Решетилівській міській раді.

Почесною грамотою Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий внесок у розвиток державної молодіжної політики на Полтавщині, активну громадянську та волонтерську діяльність та з нагоди відзначення Дня молоді в Україні нагороджені:

  • Альона Жигура – колектив «АВРОРА мультимаркет» (ТОВ «Вигідна покупка»);

Почесною грамотою Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики на Полтавщині, активну громадську позицію ініціативність та цілеспрямованість та з нагоди відзначення Дня молоді нагороджені:

  • Ксенія Прохор – член Молодіжної ради Пришибської сільської ради;
  • Анастасія Капран – голова Молодіжної ради Щербанівської сільської ради Полтавського району;
  • Богдан Радкевич  член Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади Полтавського району;
  • Влада Микитенко – член Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади Полтавського району;
  • Катерина Насонова – заступник голови Молодіжної ради Ромоданівської територіальної громади Миргородського району.

Почесною грамотою Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики на Полтавщині, активну громадську позицію ініціативність та цілеспрямованість та з нагоди відзначення Дня молоді нагороджені:

  • Наталія Панченко  заступник директора Комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради;
  • Поліна Гостєва – начальник відділу розвитку та підтримки ініціатив молоді Комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради;
  • Дмитро Задворкін – перший заступник голови Полтавської районної військової адміністрації Полтавського району;
  • Софія Чубаренко – волонтер громадської організації «Червоний шлях» м. Полтави Полтавського району;
  • Дарина Гермаш – голова благодійного фонду «Благодар життя» м. Лубни Лубенського району;
  • Єлизавета Первушина – голова волонтерського загону «Єдність» Полтавського державного медичного університету;
  • Валерій Дудка – виконувач обов’язків директора Комунального закладу «Спортивно-оздоровчий комплекс «Вишневий» Новооржицької селищної ради Лубенського району;
  • Олеся Варич – педагог-організатор Новосанжарського ліцею Новосанжарської селищної ради Полтавського району;
  • Олександр Іванченко – директор приватного підприємства «Іванченко О.П» Оржицької селищної територіальної громади Лубенського району;
  • Олександр Шаповал – учитель фізичної культури Ялинцівського навчально-виховного комплексу Піщанської сільської ради Кременчуцького району;
  • Андрій Коваленко – директор приватного підприємства «ТРАНС-ВЕЙ 2016» м. Кременчук.

Подякою Полтавської обласної ради за активну участь у реалізації молодіжної політики та з нагоди Дня молоді відзначені:

  • Микола Бутко – голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади;
  • Олександр Авраменко – голова громадської організації «Молодь Зіньківщини».
  • Аліна Пигида – голова Молодіжної ради Котелевської селищної територіальної громади Полтавського району.
  • Анастасія Марченко – чемпіонка України з класичного пауерліфтингу, інструктор навчально-тренувального центру.

За вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики на Полтавщині, ініціативність та цілеспрямованість та з нагоди Дня молоді:

  • Дарія Гаврись – учитель англійської мови Карлівського ліцею №1 Карлівської міської ради;
  • Іван Городівський  – член Миргородської міської громадської організації «За нами майбутнє»;
  • Матвій Карпенко – волонтер, студент Українського Католицького Університету факультету філософських та богословських наук;
  • Влада Рябуха – бібліотекар читацького залу бібліотеки-філіалу №9 Полтавської міської централізованої бібліотечної системи;
  • Юлія Стороженко – керівник гуртка Хорольського центру дитячої та юнацької творчості Хорольської міської ради;
  • Руслан Ісаєнко – учитель фізичної культури Вороньківського ліцею імені Олексій Перелета Чорнухинської селищної ради Полтавської області.

Подяку Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації за співпрацю та підтримку молодіжних заходів, свідому патріотичну позицію та з нагоди Дня молоді отримали:

  • Олександра Іванова – колектив Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;
  • Олена Шиян – колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського;
  • Людмила Ткаченко – колектив Полтавського академічного обласного театру ляльок;
  • Оксана Яковлєва адміністрація Полтавського міського парку культури та відпочинку «Перемога»;
  • Надія Влезько – адміністрація Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Петровича Котляревського.

Подарунком для всіх присутніх став виступ Артема Лоїка  – керівника відділу культури і студентської творчості центру по роботі із студентами та обдарованою молоддю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», засновника волонтерського штабу Полтавської політехніки, з прем’єрою пісні «Крила» та проєктом «Лютує», що став результатом спільної творчої роботи виконавця з студентами Полтавської політехніки.

Раніше Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки-переможців Європейських університетських ігор 2022, а викладачка політехніки нагороджена Подякою міського голови за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Полтави.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»