2022-03-10

Громадська рада Міністерства освіти і науки України звернулася до міжнародних організацій у сфері освіти

Громадська рада Міністерства освіти і науки України звернулася до міжнародних організацій у сфері освіти щодо повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація за підтримки Республіки Білорусь 24 лютого 2022 року.

Громадська рада Міністерства освіти і науки України звернулася до міжнародних організацій у сфері освіти

«Український народ дає російським окупантам гідну відсіч, проте багато українців вбито, інфраструктура знищена. Зруйновано школи, дитячі садки та інші заклади освіти. Як демонструє війна, освіта – слушний інструмент протидії пропаганді. Освіта має просувати цінності миру, демократії, любові та взаємоповаги», – зазначив виконавчий директор Андрєєв Микита.

Громадська рада в листі закликає колег звернутися до органів управління Європейського Союзу, Організації Північноатлантичного договору та урядів країн із такими проханнями:

  • убезпечити українське небо шляхом направлення миротворчої авіації;
  • сприяти виключенню Російської Федерації з Ради Безпеки Організації об’єднаних націй, ввести в Україну миротворчий контингент ООН;
  • надавати Україні максимальну військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, Рада Європейської організації з ядерних досліджень припиняє співпрацю з Російською Федерацією та скасовує статус спостерігача для РФ.