2021-01-11

Художниця з США подарувала керамічні твори і мистецтвознавчі видання

Навчальна база кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» поповнилась виданнями про надбання найвідоміших музеїв світу, мистецькими часописами, науковими монографіями та керамічними творами від американської викладачки і художниці, популяризаторки української культури Наталія Кормелюк.

Художниця з США подарувала керамічні твори і мистецтвознавчі видання

Напередодні різдвяних свят університет отримав розкішний подарунок від давніх партнерів зі Сполучених Штатів Америки – зібрання керамічних творів, унікальних мистецьких видань, каталогів найвідоміших музеїв світу для кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Американська художниця Наталія Кормелюк, з якою наш університет пов’язують тривалі та дружні стосунки, не втрачає зв’язків з Україною – землею її батьків, хоч сама народилася у Німеччині і все життя живе у США.

Вже не вперше англомовні книжки про образотворче мистецтво, мистецька періодика про кераміку, керамічні твори, монографії про мистецтво, добірка журналів «Ceramic mondly», «Ceramiс time», каталоги мистецьких збірок музею Метрополітан та багато іншого поповнюють скарбницю Полтавської політехніки та слугують викладачам і студентам дороговказом у тенденціях сучасного мистецтва. Влітку американська колега презентувала кафедрі образотворчого мистецтва Полтавської політехніки колекцію видань про мистецтво.

У планах подальшої науково-освітньої співпраці – розробка спільної програми та підручника з історії і технології художньої кераміки для українських студентів, проведення лекцій та семінарських занять в університеті.

«Матеріали допоможуть студентам пізнавати мистецтво не лише через віртуальні видання, а використовувати унікальні видання для ширших наукових досліджень, над якими ви працюєте для добра і розвитку науки у вашому університеті», – прокоментувала Наталія Кормелюк у листі до українських колег. Також студенти і викладачі можуть дізнатися про життя українців у Сполучених Штатах Америки зі свіжих номерів часопису «Наше життя».

За словами кандидата мистецтвознавства, завідувачки кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяни Зіненко, презентовані видання сприятимуть опануванню студентами новітніх та традиційні техніки створення художньої кераміки, познайомлять з новинками галузі. «Англомовність видань активізує розвиток професійної англійської мови, що безперечно, сприятиме успішному засвоєнню нових знань у міждисциплінарному форматі студентів-художників та студентів-перекладачів гуманітарного факультету», – ділиться науковиця.

Науково-педагогічний колектив кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлює слова щирої вдячності Наталії Кормелюк за плідну міжкультурну комунікацію та пошуки нових підходів до викладання мистецьких дисциплін. Подвижницька діяльність пані Наталії – американської художниці з українською душею, переконує у тому, що українство живе у серці!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»