2024-03-11

Колектив Полтавської політехніки відзначено за роботу з обдарованою молоддю і співпрацю з Полтавською обласною МАН

Під час урочистої церемонії нагородження переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів МАН України колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав Подяку Полтавської обласної ради за роботу з науково-обдарованими дітьми і плідну співпрацю з Полтавською обласною Малою академією наук України.

Колектив Полтавської політехніки відзначено за роботу з обдарованою молоддю і співпрацю з Полтавською обласною МАН

9 березня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення МАН України та науково-педагогічних працівників, які працювали з науково-обдарованими школярами. Учасниками заходу стали переможці конкурсу, їх наукові керівники, викладачі, вчителі, очільники закладів вищої освіти Полтавщини.

Захід організували Полтавська обласна військова адміністрація, Полтавська обласна рада та комунальний заклад Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді». Переможців та їх наставників привітали заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації, доктор юридичних наук, професор Антон Чубенко, заступник голови Полтавської обласної ради, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Лемешко, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури Полтавської обласної ради, кандидат наук з питань державного управління  Олег Діденко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, кандидат економічних наук Євген Кончаковський, начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов, очільник Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Валерій Биков.

«Право представляти Полтавщину на всеукраїнському етапі вибороли 68 юних науковців, – повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Потенціал наших дітей вражає, надихає та мотивує. Бажаю усім, хто примножує наукові здобутки Полтавщини, наснаги й невтомності на шляху до розвитку та інновацій».

На початку церемонії нагородження солістка Полтавської обласної філармонії Раїса Борисенко виконала Державний Гімн України, а учениця та послідовниця народної артистки України Раїси Кириченко, солістка Полтавської обласної філармонії Наталія Шинкаренко подарувала пісню «Я – Україна».

«Я вперше бачу таку велику кількість «манівців» і таку кількість переможців. 70 наукових товариств в нашій області готують майбутню еліту нації! На Полтавщині велика кількість видатних людей, так склалося історично. Я дуже хочу, щоб кожен з наших «манівців», кожен з наших молодих вчених, став успішним у своєму житті. Ще раз хочу підкреслити, що наші діти вже зробили дуже багато кроків, щоб стати видатними представниками нашої області», – привітав Антон Чубенко.

«Дійсно, такої кількості учасників за останні роки я не бачив. Це свідчення дуже уважного ставлення до роботи малої академії наук і особливо до її потенціалу – до молоді.

Дуже приємно, що це відбувається в день, коли ми святкуємо 210 років з дня народження Тараса Шевченка. Видатна постать, всього 47 років життя, 24 роки кріпацтва, 12 років заслання і лише 11 років вільного життя. Він виявив себе в багатьох сферах – поезія, література, художнє мистецтво тощо. Приємно, що саме в цей день ми будемо вітати надзвичайну кількість конкурсантів.

Хочу зазначити, що все це відбулося завдяки синергії, завдяки співпраці керівництва Малої академії наук, керівника департаменту освіти Полтавської обласної військової адміністрації, профільного заступника ПОВА і депутатського корпусу Полтавської міської ради. Всі ми прагнемо, щоб Полтавське відділення МАН було найкращим закладом з найкращими показниками в Україні в цілому. І мені здається, що в цьому році нам це вдалося, бо таких досягнень з такими показниками область ще не знала.

Я всіх вітаю з сьогоднішнім святом і бажаю всім нам мирного неба. Я сподіваюся, що скоро вже довгоочікуване слово «Перемога» ввійде у наше життя і ми зможемо реалізовувати різноманітні проєкти вже в умовах мирного життя», – зазначив Олександр Лемешко.

«Вітаю зі святом освіти і науки. Всі, хто сьогодні присутній в цьому залі, поставив перед собою мету і завдання досягти результату. Сьогодні всі, хто буде нагороджений на цій сцені, побачить свій результат. Мені дуже приємно бачити учнів-переможців, їх керівників і ректорів вищих навчальних закладів, які сьогодні присутні тут зі своїми колективами й показують, що вища наука в нашій Полтавській області на високому рівні, і діти, і вчителі, і керівники в цьому вже переконалися.

Хочеться подякувати вам за ту плідну працю. Але перед нами стоїть ще більша задача – щоб ці молоді науковці залишилися в області та розбудовували Полтавщину. Наших науковців чекають в будь-якому університеті України. І Україна завдяки нашим юним науковцям показує гарні результати на міжнародній арені. Ми пишаємося ними, але коли ми досягли таких результатів нам прикро втрачати таких талановитих науковців, які покидають нашу область.

Вітаю всіх вас з цим святом. Разом до перемоги! Слава нашим ЗСУ за можливість святкувати цей день!», – наголосив Олег Діденко.

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський подякував манівцям та їх батькам, керівникам робіт, закладам вищої освіти та зазначив, що приємно бачити серед керівників робіт представників університетів та директорів департаментів управлінь освіти в територіальних громадах.

«Освіта – це стратегічна галузь, складова спроможності нашої держави. Дуже приємно спостерігати за вашими успіхами. Дуже велика шана вчителям, які розгледіли в кожному учні цей потенціал. Я бажаю, щоб ви продовжили збагачувати свої знання, залишались гарними людьми, свідомими патріотами, адже ви майбутнє нашої країни. Україна – це кожен із вас, і всі ви робите її сильною. Дякую вам за все, бажаю всім вам нових звершень та вітаю зі святом. Слава Україні!», – побажав Дмитро Романов.

«Манівська родина зростає, і це дуже приємно. Останній час ми працювали майже без вихідних, тому дякую всьому колективу, який останні декілька тижнів працював без перерви, але ваші посмішки того варті.

Хочу подякувати закладам вищої освіти в особі ректорів, проректорів, адміністрації, всіх науково-педагогічних працівників. І звісно, без підтримки керівництва, без підтримки Полтавської обласної військової адміністрації, обласної ради, Департаменту освіти і науки в нас такого свята не було б.

Дякую всім за ваші здобутки, цього року були дуже цікаві роботи. Бажаю подальших успіхів», – привітав очільник Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді Валерій Биков.

Також під час церемонії відбулось вручення відзнак Полтавської обласної ради та Полтавської обласної військової адміністрації колективам закладів вищої освіти Полтавщини.

Подякою за постійну, цілеспрямовану, самовіддану роботу з науково-обдарованою молоддю та плідну співпрацю з Полтавською обласною Малою академією наук України відзначили колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», яку вручили президенту Полтавського територіального відділення МАН України, в.о. ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктору економічних наук, професору Володимиру Онищенку.

Цьогоріч із 549 учасників обласного конкурсу МАН визначили 301 переможця, які представили свої наукові роботи у 69 секціях, 12 наукових відділеннях, 4 наукових профілях. Переможців та призерів нагородили дипломами І, ІІ та ІІІ ступеня, а грамотами – їх наукових керівників, серед яких науковці та викладачі Полтавської політехніки.

Перед урочистостями на базі Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради відбулась профорієнтаційна виставка «Заклад вищої освіти – простір наукових інновацій для вихованців Полтавської обласної МАН».

Команда Полтавської політехніки організувала технологічну та інтерактивну локацію, презентувала майбутнім абітурієнтам освітні та наукові можливості університету, а також активно консультувала щодо вибору спеціальностей та вступу до університету.

Нагадаємо, науковці Полтавської політехніки долучилися до роботи у журі II етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України, а до ювілею Кобзаря студенти Полтавської політехніки прочитали поезію Тараса Шевченка європейськими мовами.

Раніше Полтавська політехніка представила сучасні освітні технології і досвід роботи з обдарованими дітьми.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»