2021-10-08

Команда ННІ нафти і газу вдруге стала володаркою футбольного «Кубку Співдружності»

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з міні-футболу – «Кубок Співдружності» серед збірних команд науково-педагогічних працівників і студентів інститутів, факультетів та відокремлених структурних підрозділів університету.

Команда ННІ нафти і газу  вдруге стала володаркою  футбольного  «Кубку Співдружності»

Щороку, у вересні на сучасних спортивних локаціях Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто стартує сезон спортивних ігор з міні-футболу та пляжного футболу серед викладачів та студентів університету. У середині вересня на спортивному майданчику Полтавської політехніки вже відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора університету, професора Олександра Онищенка.

Традиційний турнір Полтавської політехніки з міні-футболу «Кубок Співдружності» серед збірних команд науково-педагогічних працівників та студентів структурних підрозділів університету об’єднує любителів здорового способу життя та професійних спортсменів спортивно-змагальною діяльністю та популяризує рухову активність серед сучасної студентської молоді. Змагання попереднього Кубку відбулися у 2019 році, переконливу перемогу тоді здобула збірна команда Навчально-наукового інституту нафти і газу.

Учасниками цьогорічного спортивного протистояння з міні-футболу стали вісім команд, до складу яких увійшли науково-педагогічні працівники та студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, Навчально-наукового інституту нафти і газу, Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, факультету фізичної культури та спорту, гуманітарного факультету, Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя.

«Дорогі друзі, викладачі та студенти! Надзвичайно радий вітати вас на спортивному турнірі, започаткованому Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – «Кубок Співдружності». Минулого року всесвітня пандемія COVID-19 внесла свої корективи, ми взяли вимушену паузу, а сьогодні повертаємося до відновлення ще однієї спортивної традиції Полтавської політехніки, яка зміцнює корпоративний дух, теплі, дружні стосунки між викладачами та студентами.

Спортивні ігри на свіжому повітрі допомагають зміцнити власне здоров’я, потренувати волю до перемоги та перебувати на «одній хвилі» зі своєю командою. Бажаю цілковитого задоволення від гри, яскравих моментів на футбольному полі, нехай перемагає дружба!», – привітав футбольних гравців та вболівальників ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Доктор педагогічних наук, професор, декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко побажала спортивного завзяття, життєвої енергії, яскравої видовищної гри та феєричних спортивних перемог.

«Успішними виступами на численних Всеукраїнських змаганнях з різних видів спорту, Чемпіонатах України з футболу та міні-футболу, спортивних турнірах серед студентських команд закладів вищої освіти Полтавська політехніка надійно утримує лідерські позиції серед провідних українських закладів вищої освіти та підтверджує статус одного з «найспортивніших» університетів України. Ключовим словом у назві турніру залишається слово «дружба», тож бажаю найактивніше провести час у теплій, доброзичливій атмосфері серед друзів та однолітків! Завзяття, життєвої наснаги та невпинного руху вперед», – привітала учасників турніру очільниця одного з наймолодших структурних підрозділів університету.

Голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Дроботя також відзначив відмінну матеріально-технічну базу університету та надзвичайно високий спортивний потенціал студентів і випускників університету.

Капітан команди Навчально-наукового інституту нафти і газу, переможниці попереднього «Кубку Співдружності» Олександр Писаренко урочисто підняв прапор України перед початком змагань. Учасників гри вокальними композиціями привітала студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Надія Садова, а першу гру зіграли команди Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя та Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права.

Футбольний турнір тривав три дні поспіль (5-7 жовтня), ігри проходили на спортивних майданчиках Полтавської політехніки з міні-футболу. Головним суддею став арбітр національної категорії, тренер з футболу, старший викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олексій Воробйов. Спортивні поєдинки захоплювали яскравою грою суперників та напруженими моментами, а вболівальники активно підтримували улюблені команди.

Цьогорічна трійка лідерів наступна:

  • команда Навчально-наукового інституту нафти і газу, переможець «Кубку Співдружності» 2019 року;
  • команда факультету фізичної культури та спорту;
  • команда Полтавського фахового коледжу нафти і газу.

Володарем «Кубку Співдружності» вдруге поспіль стала команда науково-педагогічних працівників і студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Бронзовим призером турніру стала команда відокремленого структурного підрозділу університету Полтавського фахового коледжу нафти і газу, срібні нагороди здобула команда факультету фізичної культури та спорту.

«Пишаємося досягненнями наших спортсменів, надихаємося їхнім прикладом та будуємо разом траєкторію спортивного успіху Полтавської політехніки! Приємно щоразу нагороджувати та урочисто відзначати молодь, яка невтомно популяризує спорт на Полтавщині та підтверджує високий статус нашого університету серед провідних українських закладів освіти.

Висловлюю щиру подяку студентам, викладачам, тренерам, всім, хто долучився до проведення «Кубку Співдружності», ця спортивна подія, безперечно, ще однією яскравою сторінкою увійшла до історії Полтавської політехніки. Адже не в кожному полтавському університеті панує творчий тандем «викладач та студент», які працюють на спільний результат та гідно представляють освітній заклад на кращих спортивних майданчиках країни. Все більше переконуюся в тому, що університетська синергія панує не лише в освіті та науці, а й у любові до спорту, і кожен, хто хоч раз був на футбольному полі, зрозуміє цілющий ефект цього виду спорту», – наголосив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Переможців і призерів турніру нагороджено кубком та почесними відзнаками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, наприкінці 2020 року команда Полтавської політехніки увійшла до ТОП-5 найсильніших студентських футбольних команд України.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»