2022-11-04

Команда Полтавської політехніки дебютувала на студентських дебатах між ЗВО Полтави

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у дебатах між студентами ЗВО міста Полтава. Під час гри молодь мала можливість проявити свої комунікативні навички, вміння працювати в команді, критичне мислення, вміння чітко та уміло відстоювати власну думку, а також подебатувати на актуальні теми сьогодення.

Команда Полтавської політехніки дебютувала на студентських дебатах між ЗВО Полтави

3 листопада на базі Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Я. Мудрого відбулись дебати між студентами закладів вищої освіти міста Полтава. Мета гри – розвиток комунікативних навичок, вміння працювати в команді, критичного мислення, вміння чітко та уміло відстоювати власну думку молодими людьми та популяризація дебатного руху в місті. Ініціатором заходу стали Студентська рада Полтави та Департамент культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради.

Гру відкривали почесні гості – представник Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради Олена Стрілець, заступник директора з навчальної та наукової роботи Полтавського юридичного інституту, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного, господарського і фінансового права Олександр Шевчик та голова Студентської ради м. Полтава Валентина Педоряка.

Участь в інтелектуальній грі взяли 6 команд закладів вищої освіти Полтави:

  • Національний університет «Полтавська Політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Полтавський державний медичний університет;
  • Полтавський юридичний інститут НЮУ ім. Я. Мудрого;
  • Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка;
  • Полтавський державний аграрний університет;
  • Полтавський університет економіки і торгівлі.

Дебатерами від Полтавської політехніки стали студенти 2 та 3 курсу університету: Руслана Бородай, група 201-АОП (факультет філології, психології та педагогіки); Світлана Левченко, група 201-ГІ (факультет філології, психології та педагогіки); Павло Явтушенко, група 301-ФР (факультет фізичної культури та спорту).

«Дуже приємно, що ви виявили бажання та змогу сьогодні позмагатися в дебатах, тому що їх вже давно не було у нашому місті. Я маю надію, що ви сьогодні отримаєте задоволення, проявите свої знання, вміння та можливості й переможе найкращий. Я вам бажаю успіхів, впевненості, чіткості у відстоюванні й доведенні своєї позиції та максимального задоволення від сьогоднішнього заходу», – побажала представник Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради Олена Стрілець.

«Я дуже рада, що сьогодні ми зібрали команди від усіх вищих навчальних закладів Полтави. Дякую всім за те, що долучилися до нашого заходу. Бажаю вам успіху та гарної гри», – побажала голова Студентської ради Полтави Валентина Педоряка.

«Полтава є одним зі студентських осередків України. Дійсно, студентське життя в нашому місті вирує, і не зважаючи на такі складні часи, які ми зараз переживаємо, ви найшли можливість реалізовувати подібні заходи. Ми будемо й надалі сприяти проведенню всіх інших подібних заходів, які будуть реалізовані студентською спільнотою», – зазначив Олександр Шевчик.

Гру оцінювало шановне та компетентне журі у складі:

  • Роман Ліпський – викладач Полтавського державного аграрного університету;
  • Олексій Любченко – кандидат юридичних наук, асистент кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права;
  • Дмитро Томенко – голова Молодіжної ради Полтавської обласної ради, проєктний менеджер ГС «Полтавська асоціація бізнесу», Молодіжний делегат України до ООН, Посол європейської молоді в Україні.

Дебати відбулись у три тури. Тема першого туру – «Оптимальна форма навчання: онлайн чи офлайн? Якість освіти чи пріоритет безпеки молоді?», другого туру – «Освіта і працевлаштування: Чи пріоритетний диплом при працевлаштуванні?», а третього – «Ефективність міжнародних інститутів (ООН, МАГАТЕ) – пережиток минулого чи перспектива ефективного реформування?».

За результатами жеребкування у першому турі команда Полтавської політехніки змагалася з командою Полтавського державного медичного університету.

Відстоюючи позицію онлайн-освіти команда Полтавської політехніки наводила аргументи доступності онлайн-навчання, його зручності та практичності, а також зауважила на безпечності даного формату, що є надзвичайно актуальним в умовах воєнного стану. Опоненти провели продуктивну гру, під час якої кожній команді вдалося гідно відстояти свою позицію.

У підсумку переможцями гри стали:

  • I місце – Полтавський державний медичний університет;
  • II місце – Полтавський Юридичний Інститут НЮУ ім. Я. Мудрого;
  • III місце – Полтавський державний аграрний університет.

За результатами змагань переможців та команди-учасниці відзначили грамотами.

Раніше визначили переможців першого етапу XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»