2020-04-04

Компанія Schlumberger відкрила доступ до програмних продуктів для студентів політехніки

Задля зменшення негативного впливу пандемії на освітній процес та виконання дослідницьких робіт в університетах, компанія Schlumberger відкрила тимчасовий безкоштовний доступ до своїх програм

Компанія Schlumberger відкрила доступ до програмних продуктів для студентів політехніки

Наші випускники не втратять можливості прийти на перше робоче місце з професійними навичками роботи із сучасними програмними продуктами Schlumberger, а наукові дослідження будуть продовжуватися і під час карантину.

«Вірус COVID-19 створює перешкоди для академічних досліджень та викладання. Час перерви поганим чином впливає на процес виконання дипломних робіт випускників та проєктів аспірантів. SIS не хочуть, щоб студенти опинились у невигідному становищі і потрапляли на робоче місце, не ознайомившись із програмними засобами, платформами та технологіями, що використовуються у промисловості», – повідомила Енн-Софі Мус, координатор освітніх програм і пожертв для EUR-S East компанії Schlumberger. – «Я сподіваюся, що всі залишаються пильними і в безпеці, і я дуже сподіваюсь на подальшу співпрацю з вами, коли відновиться нормальний режим».

Компанія тимчасово розширила поняття «географічної одиниці» до розмірів всієї країни. Це означає, що студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» можуть скористатися опцією віддаленого доступу до всього програмного забезпечення, доступного в лабораторіях університету і отримати доступ до софту зі своїх домашніх комп'ютерів до 30 червня 2020 року.

Наші надсучасні лабораторії з 3D візуалізації та 3D моделювання в нафтогазовій галузі укомплектовані ліцензованими пакетами програм Schlumberger: Petrel Geology & Modeling, Eclipse та Techlog. Програмні комплекси використовують у побудові 3D моделей родовищ для аналізу і знаходження найбільших ресурсів газу для майбутнього видобутку. Подібні лабораторії із програмним забезпеченням Schlumberger є у Гірничорудній школі Колорадо (США) та шотландському Університеті Геріот-Ватт (Велика Британія).

Водночас, комерційне використання програмних комплексів, отриманих безкоштовно в рамках підтримки освітнього процесу, залишається забороненим умовами надання програм.