2022-08-30

Консультаційний центр Полтавської політехніки інформує: триває прийом оригіналів документів

Вступникам необхідно подати оригінали документів, щоб бути зарахованими на навчання. Для зарахування на бюджет після 11-ти класів необхідно подати документи до 2 вересня, для зарахування на контракт – не пізніше 30 вересня. У разі подання сканкопій документів, вступникам необхідно впродовж трьох місяців після початку навчання надати університету оригінали документів.

Консультаційний центр Полтавської політехніки інформує: триває прийом оригіналів документів

В електронних кабінетах вступників на основі 11-ти класів (ПЗСО) розміщені рекомендації щодо зарахування до ЗВО. Щоб бути зарахованим, вступнику необхідно подати до закладу освіти пакет документів.

Цьогоріч це можна зробити двома способами:

  • подати особисто до приймальної комісії закладу;
  • надіслати в електронному вигляді: на сканкопії документів необхідно накласти кваліфікований електронний підпис вступника.

Файли надсилаються на електронну скриньку приймальної комісії, вказану в Реєстрі registry.edbo.gov.ua, або іншим способом, визначеним у Правилах прийому обраного університету.

 

Якщо документи подаються особисто, то, окрім копій, необхідно мати при собі їхні оригінали. Для зарахування на бюджет вступникам до ЗВО на основі 11-ти класів треба подати документи до 2 вересня. Для зарахування на контракт – не пізніше 30 вересня (конкретна дата визначається Правилами прийому ЗВО). Додатковий набір на контракт триватиме до 30 листопада.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в аудиторії 123 (центральний корпус) працює центр надання консультаційної допомоги вступникам. Консультанти центру, викладачі, відповідальні секретарі відбіркових комісій навчально-наукових інститутів і факультетів та співробітники приймальної комісії надають усю необхідну інформацію та персонально працюють з кожним абітурієнтом.

30 серпня до приймальної комісії Полтавської політехніки прийшла з оригіналами документів випускниця Полтавської загальноосвітньої школи №19 Ольга Монахова, яка склала НМТ з математики на 200 балів. Відмінниця вступає до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на спеціальність 192 «Будівництво та цивільна інженерія». Директор ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Григорій Шарий зустрівся з абітурієнткою, подякував за усвідомлений вибір професії та розповів про переваги навчання у Полтавській політехніці.

«До національного мультипредметного тесту готували мене мої вчителі. З репетиторами я не займалася, тому я завдячую своїм шкільним вчителям й вірі в себе моїх рідних та близьких. Найскладніше було здавати історію, бо готувалася я до ЗНО з англійської мови.

 Зі спеціальністю визначилася більш ніж двох років назад, коли почала замислюватися про вступ. Я обрала спеціальність «Будівництво та цивільна інженерія». У мене й бабуся, і дідусь закінчували саме цей факультет і пропрацювали майже все своє життя інженерами. Мені дуже подобається проєктування.  Навіть вагалася між архітектурою і будівництвом, але все одно вибрала інженерію, тому що мені більше подобаються розрахунки», – розповіла Ольга Монахова.

Якщо ви подали для зарахування сканкопії документів, то впродовж трьох місяців після початку навчання маєте надати до закладу оригінали документів особисто або поштовим відправленням. Також упродовж трьох місяців має бути підписаний договір про навчання – особисто або через електронний цифровий підпис.

Документи, які треба подати для зарахування:

  • заява, підписана вступником (її можна роздрукувати з електронного кабінету, для цього виділіть заяву зі статусом «Рекомендовано (бюджет)» та в меню «Активні дії» натисніть «Друк заяви»);
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія військово-облікового документа;
  • копія документа про освіту, на основі якого здійснюється вступ, якщо цього документа немає в ЄДЕБО. Перевірити наявність можна тут:  info.edbo.gov.ua/edu-documents
  • у разі наявності спеціальних умов вступу – копії документів, що їх підтверджують;
  • інші документи, передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Раніше випускниця ЗОШ № 37, яка склала НМТ з усіх предметів на 200 балів, нагороджена відзнакою ректора за відмінний результат.

Нагадуємо, учасники основної та додаткової сесій НМТ можуть подавати документи до вступу.

 

Медіа-центр 

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»