2020-05-29

Латиноамериканський досвід: науковці обговорили особливості викладання англійської мови в Україні та Бразилії

Науковці гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка провели круглий стіл з академічною спільнотою Університету Сан-Паулу (USP), під час якого обговорили особливості викладання іноземних мов в українських і бразильських закладах вищої освіти.

Латиноамериканський досвід: науковці обговорили особливості викладання англійської мови в Україні та Бразилії

За ініціативи ректора, професора Володимира Онищенка, проведення таких заходів стало вже доброю традицією в політехніці. Цей захід був присвячений 90-річчю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Науковці двох континентів обговорили актуальні проблеми та методики викладання іноземних мов у закладах вищої освіти, перспективи розвитку корпусної лінгвістики, інноваційні технології перекладознавчих студій та особливості викладання англійської мови студентам різних спеціальностей. Розглянули приклади з різним рівнем термінології і формування словникового запасу: від туристичних текстів до англійської мови для економіки і повітроплавання.

Модерували науковий круглий стіл кандидат педагогічних наук, доцент, декан гуманітарного факультету Національного університету імені Юрія Кондратюка Анна Агейчева та доктор філологічних наук, професор Університету Сан-Паулу Реджіані Закаріас.

Доповіді презентували: доктор філологічних наук, професор університету Сан Паоло Стелла Тагнін, викладач Університету Сан-Паулу Джована Маршез, дослідниця Технологічного університету Фуцзянь (Китай) і аспірантка Університету Сан-Паулу Маліла Прадо, кандидат філологічних  наук, доцент, завідувач кафедри германської філології та перекладу Національного університету імені Юрія Кондратюка Оксана Воробйова, старший викладач кафедри загального мовознавства та іноземних мов Юлія Гунченко.

 

 «Особливо важливо, що активна міжнародна діяльність гуманітарного факультету продовжується навіть у час, коли наукова спільнота обмежена в академічній мобільності. Українсько-бразильська співпраця сприятиме професійному розвитку та розширенню загальнокультурного світогляду, подоланню кордонів – фахових і наукових, культурних і ментальних, часових і просторових!» – наголосила на важливості проведення наукових заходів у період карантину декан гуманітарного факультету Анна Агейчева.

 

Університет Сан-Паулу (USP) – один з найбільших та найвідоміших університетів Бразилії, а також один з найпрестижніших латиноамериканських університетів та наукових центрів. Значна частка наукових праць, опублікованих бразильськими дослідниками, випускається в Університеті Сан-Паулу.

За оцінкою Times Higher Education World University Rankings 2020, Університет Сан-Паулу (USP) визнаний найкращим університетом у всій Південній Америці.

 

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»