2023-05-31

«Покоління сміливих»: студентська молодь Полтави об’єдналася на території Полтавської політехніки задля підтримки бійця ЗСУ

Студенти всіх закладів вищої освіти міста Полтава об’єдналися на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках благодійного молодіжного простору «Покоління сміливих». Полтавська молодь активно долучилася до благодійного заходу та провела патріотичний концерт на підтримку солдата штурмової роти «ОДІН» Миколи Іщенка.

«Покоління сміливих»: студентська молодь Полтави об’єдналася на території Полтавської політехніки задля підтримки бійця ЗСУ

31 травня на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студентська молодь всіх закладів вищої освіти міста Полтава об’єдналася в рамках унікального благодійного молодіжного простору «Покоління сміливих», аби підтримати культурний фронт задля Перемоги України та на підтримку солдата штурмової роти «ОДІН» Миколи Іщенка.

Благодійний захід відбувся за всебічного сприяння та підтримки Студентської ради міста Полтава та Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради. Хедлайнерами молодіжного простору виступили відомі виконавці Артем Лоїк та Антон BAKUNOVYCH.

З особливою подією молодь міста Полтави привітав голова Ради ректорів закладів вищої освіти Полтавської області, ректор Національного університету Полтавська Політехніка імені Юрія Кондратюка Володимир Онищенко, який наголосив на вагомості усіх добрих справ, зроблених ініціативними молодими людьми з перших днів війни.

«Вітаю покоління сміливих, молодь міста Полтави на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Наразі завдання кожного з нас робити все можливе, аби наближати перемогу України над ворогом. Приємно констатувати факт, що ви знаходитеся на території університету, який ми називаємо місцем сили та суцільним пунктом незламності! Пишаємося кожним полтавцем та мешканцем Полтавщини, хто зараз на фронті виборює нашу свободу!

Щасливий, що сьогодні, знаходячись поруч з молодими, успішними та натхненними шляхетною місією, побачив у їхніх очах віру у власні сили, в нашу незламну націю – той глибинний сенс, що робить нас українцями!

І наш громадянський обов’язок – бути чесним перед самим собою, щоб відповісти нашим нащадкам – а що саме я зробив задля того, щоб моя Батьківщина перемогла?

Найгіркіше, коли ми оплакуємо втрати і наші захисники повертаються додому на щиті. Наш університет має кілька тяжких втрат, на кожному важливому заході вшановуємо пам’ять Дмитра Коряка та Максима Хітайлова, кладемо квіти до меморіальних дошок, які встановлені на фасаді Центрального корпусу Полтавської політехніки.

Пишаюся згуртованою студентською спільнотою, яка єднається навколо добрих справ. Саме наша єдність продукує той креативний простір, ті масштабні івенти, які дають нам можливість динамічно розвиватися!», - наголосив Володимир Онищенко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих захисників та мирних жителів, постраждалих від російської військової агресії.

Варто відзначити, що на території молодіжного простору студентами Полтавської політехніки було створено інтерактивні та мистецькі локації, де всі охочі мали можливість долучитися до добровільного збору коштів.

Діяли фотозона «Покоління сміливих», виставка картин студентів Полтавської політехніки «Тут все пронизане любов'ю», спортивна локація, де молодь каталася на гіроскутерах, електросамокатах, тренувалася в набиванні м'яча та піднятті гирі на кількість тощо, працювала фотосушка - виставка авторських фотографій, об'єднаних темою «Покоління сміливих», бажаючі могли посмакувати патріотичною випічкою і лимонадом.

«24 лютого, кожен пам'ятає цей день похвилинно, дехто навіть посекундно. У кожного були свої плани: хтось на наступний день мав виступати на семінарі, йти на роботу, їхати до бабусі. Але наші сусіди змінили наші плани - почалася війна. Молодь України й Полтави зокрема, поповнила всі фронти – волонтерський, військовий, особливо культурний. Сьогоднішній захід – це єднання, єднання молоді міста Полтава. Я дуже вдячна всім, хто прийшов, всім хто волонтерить, всім, хто дарує свій талант присутнім. Разом спільною студентською родиною наближаємо нашу Перемогу!», – наголосила голова Студентської ради міста Полтави Валентина Педоряка.

«Смілива людина – це не та людина, яка нічого не боїться. Навпаки, смілива людина – це людина, яка боїться і бореться зі страхом, долає його, і яка не боїться змінюватись. Ми живемо в непростий час. Сьогоднішнє підростаюче           покоління – це покоління сміливих.

В мене є думка, що наші викладачі, проректори, ректори, адміністрація – це розум, це знання, це сенсор, а студенти – це серце, і якщо воно б'ється в нас є шанси на краще сильне майбутнє. Раніше це серце стукало, зараз воно б'ється, і ви – це той доказ, що воно не зупиниться. Однодумці - велика раса, переможемо тільки разом! Слава Україні!», – зазначив президент Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», засновник Волонтерського штабу університету Артем Лоїк.

Вокальну композицію «Капронові банти» присутнім подарував Микола Іщенко – солдат штурмової роти «ОДІН», нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест» за бої в Бахмуті.

«Хочу, щоб ви ніколи не забували тих, хто поклав своє життя за нашу свободу. Завжди пам'ятайте наших Героїв!», – закликав захисник.

На open-air сцені Полтавської політехніки студенти закладів вищої освіти міста  піднімали бойовий дух слухачів авторськими патріотичними віршами та піснями, а молодіжні танцювальні колективи України продемонстрували публіці свої хореографічні номери. На завершенні концерту хедлайнери заходу – учасники «Голосу країни» та «Х-фактору» Артем Лоїк та Антон BAKUNOVYCH, порадували слухачів виконанням пісень, серед яких – композиції «Малюнок» та «UA».

«Хочу наголосити, студентська спільнота має бути дружньою і єднатися навколо добрих справ. Не місце якимось чварам і розбрату серед студентів – ви маєте бути незалежними від думки інших. На моє глибоке переконання, має бути лише здорова конкуренція між університетами – якістю знань, широтою можливостей для студентів і рівнем комфорту для навчання і відпочинку.

Саме наша згуртованість наближає Перемогу! І я запрошую й надалі єднатися навколо цієї великої мети! До ваших послуг – єдиний в Полтаві студентський хаб, де ви можете проводити зустрічі, заряджатися енергією і креативом, створювати нові проєкти, які допоможуть захисникам, і навіть подумати про те, як розвивати наше місто.

Але спершу ми маємо вибороти Перемогу і подякувати кожному воїну!

На сцені Полтавської політехніки виступали і ще будуть виступати молоді таланти і зірки. Але зараз в Україні головні зірки – наші захисники! Саме їм ми завдячуємо кожним новим днем, тим, що маємо можливість навчатися і мріяти про майбутнє.

Щасливий з того, що наша нація має таку цілеспрямовану молодь, що робить власний особистий внесок у нашу спільну Перемогу!

В Єдності наша сила! Слава Збройним Силам України! Слава Україні!», - відзначив ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо,  рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» зіграв у політехніці благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Нещодавно у Полтавській політехніці відбулася благодійна інтерактивна вистава за мотивами популярного серіалу «Венздей».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»