2023-05-30

У Полтавській політехніці відбулася благодійна інтерактивна вистава за мотивами популярного серіалу «Венздей»

30 травня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став унікальним майданчиком для проведення благодійної інтерактивної вистави «Венздей. Продовження» від креативної агенції Children’s Show. Добровільні донати від вистави підуть на допомогу онкохворим дітям та облаштування укриття для маленьких пацієнтів Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

У Полтавській політехніці відбулася благодійна інтерактивна вистава за мотивами популярного серіалу «Венздей»

30 травня на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося цікаве культурно – мистецьке дійство – діти науково – педагогічних працівників, співробітників університету, учні закладів загальної середньої освіти, внутрішньо переміщених осіб переглянули інтерактивну благодійну виставу «Венздей. Повернення», створену за мотивами відомого серіалу.

У рамках великого всеукраїнському туру організатори в особі засновника громадської організації «ВПО України», члена Наглядової ради Полтавської політехніки Максима Ткаченка та творчого колективу компанії «Квартал – Концерт» подарували маленьким глядачам справжню казку з улюбленими героями, трендовою музикою, яскравими спецефектами та танцювальними флешмобами.

Продюсерами шоу виступила креативна агенція Children’s Show, а натхненницею інтерактивної вистави стала талановита режисерка Олеся Ізуїта, яка створила ексклюзивний сценарій продовження відомого серіалу. Юні та дорослі глядачі з особливим інтересом стежили за подіями абсолютно нової інтерактивної постановки, комедійного детективу з пошуками зниклої директорки відомої академії Невермор, самотністю головної героїні та її внутрішнім конфліктом з членами власної родини.

Це не просто історія про казку зі щасливим фіналом, це історія сотень підлітків, які часто, зіткнувшись з перешкодами та думкою оточуючого світу, не готові миритися з сприйняттям себе оточуючими людьми. Авторці поряд з новим прочитанням твору у легкому невимушеному форматі вдалося зберегти глибоко філософські сенси, підвівши уважного глядача до висновку - навіть, якщо тобі здається, що ти сам - самісінький, поруч знайдуться люди, яким небайдуже до твоїх проблем.

Вистава мала благодійну мету - збір коштів на облаштування укриття для маленьких пацієнтів Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», кожен бажаючий мав можливість задонатити будь – яку суму в спеціально обладнані скриньки чи придбати брендовані магнітики, футболки із зображенням Венздей, тим самим зробивши власний внесок у благородну справу.

«Попри війну даруємо нашим дітям свято з улюбленими кіногероями: Полтавська політехніка стала унікальним майданчиком для масштабного благодійного мистецького дійства «Венздей. Продовження» від креативної агенції Children’s Show!

Щиро вдячний творчому колективу «Квартал – Концерт» за чудову інтерактивну виставу, позитивний настрій наших усміхнених дітей, дякую Анні Ткаченко за те, що попри війну ви робите щасливим дитинство дітей України, даруючи кожному гарний настрій, ви – неперевершені!

Щире «Браво!» всьому акторському складу за створення чудової атмосфери, яка упродовж півтори години панувала у затишній Великій актовій залі Полтавської політехніки!

 Класно відзначити той драйв, яким ви даруєте дітям та дорослим, щира повага кожному з вас за можливість благодійним донатом долучитися до благородної справи – зробити дитинство маленьких громадян нашої країни безпечним!

Окрема вдячність за плідну співпрацю громадській організації «ВПО України» та її засновнику, члену Наглядової ради університету Максиму Ткаченку, за класну можливість стати потужним майданчиком для масштабних культурно – мистецьких івентів.

Емоції в глядацькому залі зашкалювали, дух у глядачів захоплювали видовищні виступи акторів – електричне шоу дядечка Фестера, танцювальні флешмоби Еніт та Пакслі та звісно, ж сама Венздей!

Нова версія прочитання відомого сюжету, формат комедійного, злегка іронічного детективу вражає!

Приємно, коли спільними зусиллями робимо нашу націю ще незламнішою та, навіть в умовах війни, можемо бачити щасливі посмішки на обличчях наших дітей!

Нагадаю, на початку березня Полтавська політехніка стала першим українським закладом вищої освіти, на головній сцені якої свою програму «Вільні люди» презентувала мегасучасна рок – група «Без Обмежень»!

Переконаний – на головній сцені Полтавської політехніки ще неодноразово засяють головні музичні таланти нашої країни! А кожен з нас зможе долучитися та зробити власний внесок у нашу спільну Перемогу!», - наголосив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

По завершенню дійства на дітей та їхніх батьків чекала безкоштовна фотосесія з улюбленими героями, брендований мерч із зображенням улюбленої героїні Венздей та можливість поділитися отриманими враженнями з друзями.

Нагадаємо, до Полтавської політехніки з робочим візитом завітали делегації двох провідних університетів-партнерів, університет підписав тристоронній Меморандум про спільну діяльність з Дніпровською та Запорізькою політехніками, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини провів у Полтавській політехніці робочу зустріч з керівниками державних відомств Полтавщини, а Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Раніше Полтавська політехніка отримала новітнє мережеве обладнання від компанії Huawei Ukraine, ставши єдиним університетом регіону з точками доступу Wi- Fi 6.0, а ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко презентував успішні кейси діяльності Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»