2023-05-18

«Wі -Fі в укриттях»: Полтавська політехніка отримала новітнє мережеве обладнання від компанії Huawei Ukraine, ставши єдиним університетом регіону з точками доступу Wi- Fi 6.0

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став одним з перших учасників започаткованої Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України ініціативи «Wі -Fі в укриттях». Університет отримав новітнє мережеве обладнання від компанії Huawei Ukraine, що дозволить мати безперебійний доступ до всесвітньої мережі та забезпечувати комфортні умови для усіх учасників освітнього процесу.

«Wі -Fі в укриттях»: Полтавська політехніка отримала новітнє мережеве обладнання від компанії Huawei Ukraine, ставши єдиним університетом регіону з точками доступу Wi- Fi 6.0

У житті Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» сталася чергова історична подія – один з кращих багатопрофільних класичних університетів нашої країни став учасником започаткованої Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України ініціативи «Wі -Fі в укриттях» та єдиним університетом Полтавського регіону, що матиме точки доступу Wi- Fi 6.0.

Тепер навіть під час повітряної тривоги університет матиме відмінні безпекові умови та надійний зв’язок, що дозволить якісно здійснювати освітній процес та готувати фахівців задля динамічного повоєнного відновлення нашої країни.

Невипадково, що у символічний для України Всесвітній день вишиванки до Полтавської політехніки завітав представник Фонду освітніх ініціатив від партнерської компанії та Східного регіонального управління ТОВ «ІТ-Інтегратор», випускник політехніки Валентин Герасимович, який поспілкувався з науково – педагогічним колективом університету та обговорив напрями подальшої співпраці у сфері створення комфортного, а головне безпечного науково – освітнього та професійного простору.

«Приємно констатувати той факт, що в епоху динамічної трансформації в Україні 4.0 наш університет – єдиний заклад вищої освіти в Полтавському регіоні, який має точки доступу Wi-Fi 6.0!

Радіємо з того, що Полтавська політехніка зможе створити ще якісніше науково – освітнє і творче середовище для талановитої студентської молоді та викладачів, підтримавши вкрай необхідну ініціативу Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України.

Для забезпечення мережевим покриттям усіх університетських укриттів компанія Huawei Ukraine передала новітнє сучасне мережеве обладнання – точки доступу Wi-Fi, комутатори, адаптери живлення, що забезпечить безперервний доступ до мережі Інтернет та надасть змогу студентам Полтавської політехніки отримувати знання і підтримувати зв’язок з рідними під час повітряних тривог.

Відзначу, що реалізація даного проєкту спрямована в першу чергу на оновлення мережі університетів, які реалізують даний проєкт спільно з компанією Huawei Ukraine за сприяння благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив».

Рухаємося до нових динамічних змін та цифрових трансформацій! Дбаючи про безпеку та якісне навчання студентів, вкотре підтверджуємо лідерські позиції Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - інноваційного багатопрофільного класичного університету нашої країни!», - прокоментував важливість події у житті провідного закладу вищої освіти ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Спілкуючись з науково – педагогічним колективом Полтавської політехніки, представник Фонду освітніх ініціатив від партнерської компанії та Східного регіонального управління ТОВ «ІТ-Інтегратор», випускник політехніки Валентин Герасимович зазначив: «Вітаю увесь науково – педагогічний колектив та особисто ректора університету Володимира Олександровича Онищенка зі знаменною подією в житті університету! Як вже зазначили, Полтавська політехніка стала єдиним в області закладом вищої освіти, який одразу підхопив запропоновану ініціативу та долучився до такого важливого у цифрових трансформаційних процесах всієї країни проєкту. Завдяки успішно реалізованій програмі «Wі -Fі в укриттях» студенти та викладачі будуть мати можливість отримувати якісні знання, належним чином провадити освітній процес та займатися науково – дослідницькою діяльністю, навіть під час повітряних тривог. А головне – триматимуть зв’язок з рідними людьми, що наразі перебувають десь не поряд.

Особливо приємно для мене, що я є випускником цього надзвичайного навчального закладу, тож мрію нашою програмою стати в нагоді рідній Alma mater. Щиро вдячний за високий рівень практичної підготовки висококваліфікованих фахівців, особливо зараз, коли попит на справжніх професіоналів своєї справи тільки зростатиме. Це надзвичайно важливий аспект нашої подальшої співпраці, адже технічний потенціал співробітників нашої компанії повинен бути набагато вищим і ми над цим активно працюємо».

Для Полтавської політехніка співпраця з провідними компаніями та бізнес – брендами – це унікальна можливість забезпечення безпечного науково – освітнього та професійного простору найновішими технологіями, що дозволить випускникам різних структурних підрозділів університету бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці.

Нагадаємо, політехніка співпрацюватиме з Науково-дослідним інститутом правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України, університет підписав Меморандум про співпрацю з Полтавським обласним центром зайнятості.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»